به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از گیلان، حجتالاسلام والمسلمین اسماعیل پوررضا، امام جمعه موقت رشت روز گذشته، 16 آبان در خطبههای نماز جمعه این شهر، با بیان اینکه جاده ایمان دشوار و لغزنده است، اظهار کرد: کسی که باور به خدا و باور به دین او دارد، معلوم نیست همواره معرفت، آگاهی و ایمان برای او پایدار بماند، مگر اینکه به تقوای الهی که سعادت بشر است، تکیه کند؛ لذا باید حرمت خداوند را رعایت کنیم و او را حاضر و ناظر بر اعمال خود ببینیم و استغفار از گناهان را به تعویق نیاندازیم.
وی ضمن آرزوی قبولی عزاداریهای مردم در مراسمات محرم امسال، بر زنده نگه داشتن حماسه بزرگ عاشورا تاکید کرد و افزود: قیام امام حسین(ع) طی قرون متمادی و خصوصا بعد از انقلاب اسلامی ایران از زوایای مختلف اعتقادی، اخلاقی، عرفانی، سیاسی، تاریخی و... مورد توجه قرار گرفت؛ بررسی بعد اعتقادی و ایمان عاری از شرک قیام امام حسین(ع) دارای ظرفیت بالایی است.
امام جمعه موقت رشت امام حسین(ع) را احیاگر اسلام ناب، ایمان راستین و اخلاق استوار دانست و تصریح کرد: قیام امام حسین(ع) بندگان خدا را در مسیر درست زندگی قرار داد و حاکمان جوامع و کارگزاران را به مسیری کشاند که سعادت مردم در چارچوبی که خدا ترسیم کرده، محقق شود؛ لذا امام حسین(ع) احیاگر ابعاد عرفانی و سیاسی اسلام نیز است.
این کارشناس دینی به دستاوردهای بین المللی قیام امام حسین(ع) اشاره کرد و ادامه داد: امام حسین(ع) برای بشریت و امت اسلامی پیام داشت و نگاه بلند دیگری را در جامعه زنده کرد؛ پیام امام حسین(ع) برای انسانها این است که اگر در مسیر خدا حرکت نکنید، همواره ظلم و ستم بر جوامع شما استوار خواهد ماند.
وی با اشاره به پیام قیام امام حسین(ع) به دنیا، گفت: قرآن نگاه به بشریت دارد و حرکت امام حسین(ع) مانند قرآن است؛ امام حسین(ع) زندگی سعادتمند را در گرو قهر نکردن با خدا می داند و امنیت و عدالت را مسیر حقیقی انسان معرفی میکند؛ لذا باید از ظرفیت قیام امام حسین(ع) استفاده کنیم و اگر این کار را نکنیم نمیتوانیم ظالم و مظلوم و حق و باطل را تشخیص دهیم.
حجتالاسلام پوررضا در ادامه به تصویب شرایط و حدود امر به معروف و نهی از منکر توسط نمایندگان در مجلس شورای اسلامی اشاره و اضافه کرد: بر اساس اصل هشتم قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی، امر به معروف و نهی از منکر وظیفه همگانی و متقابل مردم نسبت به یکدیگر، دولت نسبت به مردم و مردم نسبت به دولت است؛ لذا نمایندگان در تلاش هستند با بررسی و کارشناسی قوانین، این فریضه الهی را در جامعه جاری کنند.
امام جمعه موقت رشت بر ایجاد قرارگاه فکری و علمی امر به معروف و نهی از منکر در کشور تاکید کرد و گفت: امر به معروف و نهی از منکر یکی از ظرفیتها و مزایای امت اسلام نسبت به سایر امم دنیاست و همواره مورد حسادت جهان غیر اسلام بوده و هست، زیرا خداوند به تک تک مسلمانان این حق را داده که معروفات بر زمین مانده را گوشزد کنند و منکرات را از بین ببرند؛ لذا مسئولان جامعه اسلامی نباید از امر به معروف و نهی از منکر ناراحت شوند. دشمن این ظرفیت را فهمیده و نمیخواهد اجازه دهد امر به معروف و نهی از منکر که یکی از میوههای شاداب نظام اسلامی است، بیرون بیاید و جریان اسیدپاشی را به راه انداختند.
حجتالاسلام پوررضا به مذاکرات هستهای ایران و 1+5 اشاره کرد و ادامه داد: غربیها به رهبری آمریکا و انگلیس صحنهگردان اصلی مذاکرات هستند و اگر قرار باشد نفعی به ملت ایران برسد، مطمئنا اجازه نمیدهند، مگر اینکه مجبور به عقب نشینی تاکتیکی شوند و ادامه روند به ضررشان باشد؛ در غیر این صورت حاضر به کوتاه آمدن برابر جمهوری اسلامی نیستند.
وی نگاه به ظرفیتهای درون را مطالبه مقام معظم رهبری از بیان مدیریت جهادی دانست و خاطرنشان کرد: خوشبختانه استان گیلان دارای ظرفیتهای فراوانی در زمینه دریا، جنگل، خاویار، جاذبه های گردشگری، برنج و چای، منطقه آزاد و... است و در منطقه مرزی و ترانزیتی قرار دارد؛ مدیران استانی باید با استفاده از ظرفیتهای داخلی و عملکرد جهادی، جوانان تحصیل کرده را به خدمت بگیرند و زمینههای اشتغال و تولید بومی را افزایش دهند و از برنامهریزیهای ضعیف پرهیز کنند.