به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از گیلان، حجتالاسلام والمسلمین علیرضا عاشوری، امام جمعه خمام، روز گذشته، 9 خردادماه، در خطبههای نماز جمعه این شهر، با بیان اینکه خداوند عنایت ویژهای به پرهیزگاران دارد، گفت: حیات و مرگ پرهیزگاران و تقواپیشگان با گنهکاران و مجرمان یکسان نخواهد بود؛ نور و ظلمت، علم و جهل، خوب و بد، ایمان و کفر یکسان نخواهد بود.
وی با بیان اینکه مؤمنان صالحالعمل از مجرمان بىایمان در همه چیز جدا هستند، افزود: ایمان و کفر و اعمال نیک و بد سراسر زندگی و حتی مرگ انسانها را به رنگ خود در مىآورد، مؤمنان در پرتو ایمان و عمل صالح از آرامش خاصى برخوردارند، بطوری که سختترین حوادث زندگى تأثیرى در روح آنها نمىگذارد؛ در واقع افـراد با ایمان به وعدههاى الهى دلگرمند و مشمول عنایات خاص پروردگار در دنیا و آخرت هستند.
این کارشناس دینی ادامه داد: این در حالى است که افراد بىایمان و آلوده دائماً در اضطرابند. اگر در نعمتند بیم زوال آن پیوسته آنها را رنج مىدهد و اگر در مصیبت و ناراحتیند قدرت مقابله با آن را ندارند؛ نه هدف مشخصى براى ادامه زندگى مىیابند و نه برنامه روشنى دارند و در میان امواج ظلمات سرگردانند؛ تمام هم و غمشان دنیا است و همیشه به دنبال منفعت خودشان هستند، اما همواره ناراضیاند، چون هرگز به آن مقداری که میخواهند، نیست.
قیامت بزرگترین نعمت برای متقیان است
امام جمعه خمام با اشاره به اینکه تفاوت میان این دو گروه در تمام شئون زندگى و مرگ و عالم برزخ و قیامت موجود است، اظهار کرد: خداوندی که آسمانها و زمین را به حق آفریده است، حق هر کسی را به او میرساند و در همه جا حق و عدالت حاکم است؛ با اینحال چگونه ممکن است مؤمنان صالحالعمل و مجرمان بىایمان را یکسان قرار دهد؛ طبیعى است آنها که هماهنگ با این قانون حق و عدالت حرکت مىکنند، از برکات عالم هستى و الطاف الهى بهرهمند شوند و آنها که بر ضد آن گام برمىدارند، طعمه آتش سوزان جهنم و غضب الهی گردند.
وی اضافه کرد: عدالت همین را ایجاب مىکند، زیرا عدالت آن است که هر کسى بر طبق شایستگیهایش از مواهب بیشترى برخوردار شود، ولی دنیا گنجایش چنین عدالتی را ندارد، به همین جهت، قیامت بزرگترین نعمت برای متقیان است.
حجتالاسلام عاشوری بیان کرد: در آستانه 14 خرداد و ایام ارتحال امام عظیمالشأن انقلاب اسلامی ایران هستیم که روز مصیبت بزرگ برای ملت ما بوده و هست، امام خمینی(ره) تکلیف خودشان را در ابلاغ رسالتی که بر عهده داشت به نحو احسن انجام داد؛ کردار و گفتارش هم برای حرکت در مسیر آینده انقلاب، چراغ راه ما است.
وی با تصریح بر اینکه اگر انتخاب شایسته مقام عظمای ولایت به رهبری امت نبود، تحمل آن مصیبت جانکاه برای ملت بسیار مشکل میشد، ادامه داد: خدای سبحان را سپاسگزاریم که اجازه نداد بعد از ارتحال امام(ره) همان انحرافی را که در صدر اسلام بعد از ارتحال پیامبر اسلام(ص) در جامعه اسلامی بهوجود آمد، در انقلاب ما بهوجود آید.
حضرت امام(ره) قیام و اندیشه ناب الهی را زنده کرد
امام جمعه خمام با بیان اینکه حضرت امام راحل(ره) پس از عمری عبادت خداوند متعال و خدمت در راه او و اعتلای دینش به ملکوت اعلی پیوست، گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران و حاکمیت ولایتفقیه و احیای دین در جهان معاصر از یادگارهای منحصر به فرد امام خمینی (ره) است. در زمانیکه همه معادلات دنیا براساس معیارهای مادی رقم زده میشد، حضرت امام(ره) قیام و اندیشه ناب الهی را زنده کرد.
وی در ادامه ماه شعبان را ماه پیامبر خدا(ص) دانست و بیان کرد: در این ماه که به نام ماه رسول خدا(ص) نام گرفته، موالید خجستهای واقع شده که برکت آن را مضاعف میکند؛ سوم شعبان میلاد احیاکننده دین، امام حسین(ع) است که بزرگ پاسدار اسلام است و به همین مناسبت، چنین روزی را روز پاسدار نامیدهاند؛ چهارم شعبان نیز میلاد حامی دین، اسوه ادب، اخلاق و ولایتپذیری، علمدار کربلا حضرت اباالفضلالعباس، بزرگ جانباز اسلام است؛ همچنین پنجم شعبان ولادت باسعادت امام زینالعابدین(ع) است.
مقاومت، اساسیترین مؤلفههای گفتمان انقلاب اسلامی است
حجتالاسلام عاشوری با بیان اینکه مقاومت، اساسیترین مؤلفههای گفتمان انقلاب اسلامی است و ریشه در تاریخ 1400 ساله اسلام ناب محمدی(ص) دارد، تصریح کرد: موقعیت کنونی انقلاب اسلامی ایران که به تعبیر مقام معظم رهبری «بعثت دوم» است، در سایه مقاومت و ایستادگی در برابر کفار مستکبر بوجود آمده است؛ مقاومت به معنی ایستادگی به پای حق و جلوگیری از تجاوز کفار است.
وی بارزترین مصداق استقامت را ایستادگی در برابر زیادهخواهیهای کفار مستکبر دانست و یادآور شد: انقلاب اسلامی ایران هم بر همین اساس بهوجود آمده است؛ در واقع نیل به دیگر آرمانهای متعالی انقلاب نیز جز با تداوم این راه پرافتخار ممکن نخواهد بود.