به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن ضیائی، یک کارشناس طب اسلامی در ویژهبرنامه طبالمعصومین(ع) که با موضوع «فشار خون» در صحن جمهوری اسلامی برگزار شد، به بیان توصیههای مصرفی برای فشار خون و پرهیزات لازم برای این بیماری پرداخت.
وی با بیان اینکه 7 نوع فشار خون در افراد وجود دارد، اظهار کرد: استفاده از نمک زیاد، خیارشور، مواد غذایی با ترانس چربی بالا، تخم مرغ، انواع کوکوها و بالا رفتن بیش از حد از پله و نردبان باعث افزایش فشار خون میشود.
این محقق و پژوهشگر طب اسلامی با بیان اینکه استفاده از سبزی شاهی در کاهش فشار خون مؤثر است، گفت: خوردن برگ سداب هر شب قبل از خواب باعث برطرف شدن غدد عفونی، دردهای پهلو، تقویت مویرگها، کاهش بیماریهای دردناک و فشار خون میشود.
ضیائی خوردن هر 8 ساعت یک خوشه انگور یا یک لیوان آب انگور را توصیه کرد و افزود: این میوه علاوه بر کاهش فشار خون، در کاهش نمک سمی خون و افزایش شیر مادر مؤثر است و فعالیت کلیه را بالا میبرد.
وی با بیان اینکه خوردن میوه تمشک روزانه یک مشت، باعث قلیایی شدن خون، کاهش فشار خون و درمان عفونتها میشود، بیان کرد: توت فرنگی نیز از دیگر میوههای مناسب برای درمان فشار و قند خون است.
این مدرس طب اسلامی در حوزه علمیه، خوردن میوه ازگیل برای کودکانی که علاوه بر فشار خون و اسهال، عوره خون آنها بالا است را مناسب دانست.
ضیائی استفاده از آبلیمو ترش و لیمو شیرین را در فعالسازی کلیهها، کاهش فشار خون و بر طرف شدن دانههای چرکی پوست مفید عنوان کرد و گفت: ساقه و برگ سبزی جعفری نیز در کاهش فشار خون و تأمین آهن بدن مناسب است.
این کارشناس طب اسلامی استفاده از جوشانده عناب به همراه عسل را در کاهش فشار خون مفید دانست و ابراز کرد: مخلوط کردن این جوشانده با عسل از ضررهایی که عناب برای کبد دارد، جلوگیری میکند.
وی در ادامه اظهار کرد: خانمهای بارداری که علاوه بر فشار خون، ویار بالایی دارند از سیرابی گوسفند با ماست شیرین کمچرب استفاده کنند.
وی در ادامه سخنان خود در این زمینه افزود: مالیدن آلوورا به همراه سرکه طبیعی به کف پا، برای افرادی که حساسیت پوستی ندارند، فشار خون را تنظیم میکند.
ضیائی تصریح کرد: استفاده از یک عدد سیب یا انار شیرین بعد از هر وعده غذایی به هضم غذا کمک میکند و باعث کاهش فشار خون و تصفیه خون میشود.
این محقق و پژوهشگر طب اسلامی خوردن ترشک، زغال اخته، تمر هندی بدون نمک، قرهقروت، میوه گوجه سبز، آلوچه و دم کره چای قرمز را از دیگر مواد خوراکی مؤثر در کاهش فشار خون ذکر کرد و گفت: آب آشامیدنی 23 فایده دارد و باعث کاهش فشار خون و رسوبگیری رگها و اندامها میشود.
وی اظهار کرد: ورزش کردن نقش بسزایی در کاهش فشار خون دارد و روزانه 20 دقیقه پیادهروی، شنای آرام و دوچرخهسواری از جمله ورزشهای مناسب برای کاهش این بیماری است.
این کارشناس طب اسلامی به خاصیت عسلدرمانی اشاره کرد و افزود: عسل طبیعی باعث تنظیم فشار خون، تقویت قلب و جریان خون در بدن میشود و از سکتههای قلبی در انسان جلوگیری میکند.
وی عسل آویشن، عسل زعفران، عسل عناب و عسل رزماری را به ترتیب برای تقویب اعصاب، درمان افسردگی، تصفیه خون و کاهش فشار خون مفید عنوان کرد.
ضیائی به کسانی که ضعف عضلانی دارند خوردن عسل بلوط را توصیه و اظهار کرد: این عسل برای کاهش فشار خون، واریس پشت پا و کمخونی نیز مفید است.
وی ابراز کرد: استفاده ازعسل گندم سیاه در زمان بارداری میزان شیردهی را بالا میبرد و در درمان بیماری قلبی و عروقی و جبران مواد معدنی بدن مؤثر است.
این مدرس طب اسلامی در حوزه علمیه گفت: استفاده از عسل گون برای ترمیم پوست بدن، تنظیم فشار خون، ورم پوروستات، درمان روماتیسم، التهاب مثانه و سنگهای ادراری مفید است.
ضیائی درباره خواص عسل مریمگلی برای خانمها اظهار کرد: این عسل برای تخمدان و رحم زن مفید است و درمان کمکی برای سرطان رحم و تنظیم عادت ماهیانه است.
وی استفاده از عسل مرکبات را برای درمان بیخوابی، تپش قلب، میگرن، کمکاری کلیه و تنظیم فشار خون مناسب دانست و اضافه کرد: پودر میوه بالنگ به همراه عسل طبیعی قلب را تقویت میکند.
یادآور میشود، ویژهبرنامه «طبالمعصومین(ع)» هر هفته شنبهها از ساعت 18 تا 19:30 با حضور حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن ضیایی از کارشناس برجسته طب اسلامی در صحن جمهوری اسلامی حرم رضوی برای عموم زائران برگزار میشود.