کد خبر: 1405807
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۶
رئیس جهاد دانشگاهی گیلان:

ادبیات انقلاب اسلامی، گنجینه آرمان‌های انقلاب است

گروه هنر: رئیس جهاد دانشگاهی گیلان ادبیات انقلاب اسلامی را آیینه انقلاب و گنجینه‌‌ای از آرمان‌های انقلاب خواند و گفت: انقلاب اسلامی درهای تازه‌ای به روی ادبیات گشود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، جمشید رسایی، رئیس جهاد دانشگاهی واحد گیلان، امروز، 21 اردیبهشت‌ماه، در اختتامیه نخستین جشنواره استانی «شعر نور» که با رویکرد نقد ادبیات اسلامی در پژوهشکده گیلان‌شناسی دانشگاه گیلان برگزار شد، گفت: بهره‌گیری از تعالیم اسلامی و ارزش‌های فرهنگ ایرانی، یکی از عوامل درخشش انقلاب عظیم ملت ایران است.
وی اظهار کرد: باطن هر ایرانی اصیل همواره ریشه در دو سرچشمه زایا، یعنی دین و فرهنگ دارد که این دو در کنار هم همواره ایران و ایرانی را پاینده و استوار می‌کند.
رئیس جهاد دانشگاهی گیلان با بیان اینکه ادبیات در مسیر رشد به ابزارها و عوامل گوناگونی نیازمند است، افزود: نخستین ابزارهای پیدایش ادبیات زبان است.
رسایی زبان را عامل انسجام و وحدت اقوام یک سرزمین بیان کرد و ادامه داد: زبان هر جامعه در هر دوره‌ای، نماینده فکر و فرهنگ همان روزگار است.
این مقام مسئول بهترین راه برای آشنایی با اندیشه‌های جامعه را بررسی ادبیات آن جامعه عنوان کرد و افزود: مقصود از ادبیات آثار نظم و نثری است که آئینه فرهنگ و اندیشه یک جامعه است، به بیان دیگر ادبیات بیان وضع و حال یک جامعه است.
رئیس جهاد دانشگاهی گیلان با بیان اینکه پس از انقلاب عظیم اسلامی مردم ایران، بسیاری از بنیادهای فکری، فرهنگی و معیارهای ارزشی و اخلاقی جامعه‌ای ایران دگرگون شد، اضافه کرد: این انقلاب دینی و فرهنگی در آثار نویسندگان پس از انقلاب نیز جلوه‌گر شد.
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی درهای تازه‌ای به روی ادبیات گشود و واژه‌ها و ترتیب‌هایی چون استقلال، جهاد، علم، ایمان، عدالت اجتماعی، فرهنگ، هویت اسلامی، اعتماد به نفس، انسجام و عزم ملی و... با نگرشی نو در زبان فارسی را رواج و گسترش داد.
رسایی با اشاره به اینکه در ادبیات انقلاب اسلامی به آزاداندیشی توجه شده، گفت: فضلیت‌هایی مانند اخلاص، ایثار، مقاومت و جهاد در برابر استکبار جهانی و روحیه استقلال‌خواهی و نوعدوستی، تعاون و همدلی در جامعه پررنگ شد.
وی ادبیات انقلاب اسلامی را آیینه انقلاب و گنجینه‌ای از آرمان‌های انقلاب خواند و تصریح کرد: با توجه به اهمیت موضوع بررسی و نقد ادبیات اسلامی و تاکید مقام معظم رهبری نسبت به لزوم توجه به آثار ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس جهت بسط و گسترش آن به فضاهای دانشگاهی، جهاد دانشگاهی واحد گیلان اقدام به برگزاری جشنواره شعر نور کرد.
رسایی در پایان ابراز امیدواری کرد: برگزاری این جشنواره‌ها گامی مؤثر جهت تأمین و گسترش فرهنگ و ادبیات انقلاب اسلامی برداشته شود.
به گزارش ایکنا، در پایان این جشنواره از میان 250 اثر رسیده به دبیرخانه 14 اثر منتخب در اختتامیه تقدیر شد که 9 اثر مربوط به بخش ویژه و 5 اثر مربوط به بخش آزاد بوده است.

captcha