کد خبر: 1405040
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۸
آیت‌الله قربانی:

رجب و شعبان؛ زمینه ساز خودسازی مؤمنین برای حضور در مهمانی ماه رمضان

گروه سیاسی: امام جمعه رشت، 19 اردیبهشت‌ماه، رجب و شعبان را زمینه ساز خودسازی مؤمنین برای حضور در مهمانی ماه رمضان دانست و گفت: خداوند در این دو ماه اعمال عبادی ویژه‌ای برای ما مقرر فرموده تا با آمادگی به ماه خدا وارد شویم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، آیت‌الله زین‌العابدین قربانی، امام جمعه رشت، روز گذشته، 19 اردیبهشت‌ماه، در خطبه‌های نماز جمعه شهر رشت، ماه رجب و شعبان را زمینه ساز خودسازی مؤمنین برای حضور در مهمانی ماه رمضان دانست و اظهار کرد: خداوند در این دو ماه اعمال عبادی ویژه ای مانند نماز، روزه، اعتکاف و... برای ما مقرر فرموده است، همچنین بزرگداشت ایام ولادت  بزرگان دین ما، فرصتی برای الگوگیری از آنان است.‌
وی میلاد حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) را یکی از حوادث بزرگ ماه رجب دانست و افزود: بعثت پیامبر اسلام(ص) در این ماه قرار دارد که همه برکات اسلامی ما از آن برکاتی است که خداوند بر قلب پیامبر(ص) نازل کرده است.
آیت‌الله قربانی عنوان کرد: میلاد امام حسین(ع)، وسیله بقای دین محمدی(ص) و میلاد حضرت مهدی(عج)، امید مستضعفان جهان از جمله حوادث مهم رجب و شعبان است و لذا بهره برداری از یکایک این فرصت ها، انسان را آماده حضور در ماه رمضان که بالاتر از هزار ماه است می گرداند.
امام جمعه رشت با اشاره به روایتی از امام جواد(ع)، مبنی بر توفیق الهی در رسیدن انسان به کمالات، تصریح کرد: توفیق یعنی همسو کردن اسباب به سوی خیر و کمال و اگر لطف خدا نباشد، انسان به تنهایی نمی تواند به کل خیرات دست پیدا کند؛ در واقع مؤمن در رسیدن به کمالات و خیرات، احتیاج دارد تا توفیق الهی شامل حالش شود، اما این توفیق الهی با حرکت و تلاش مؤمن شروع می شود و اگر خدا نخواهد تلاش بی ثمر می ماند.
لزوم پذیرش سخنان حکیمانه
آیت الله قربانی ادامه داد: انسان مؤمن در اندرون خویش یک واعظ دارد و همیشه برای مردم سخن نمی گوید، بلکه گاهی نفس خویش را موعظه می کند و از حوادث پیش آمده عبرت می گیرد، امام جواد(ع) همواره بر موعظه نفس تأکید داشتند و می فرمودند «خوب است، انسان مؤمن واعظ نفس خویش باشد تا خوب و بد را تشخیص دهد و از زشتی‌ها دور بماند». ایشان همچنین به پذیرفتن سخنان حکیمانه توصیه می کردند.
وی در خطبه دوم به 13 رجب، سالروز مولود کعبه اشاره و بیان کرد: امام علی(ع) در خانه خدا متولد شد، یعنی خداوند مکان و جایگاه ایشان را می شناسد و این موضوع یکی از امتیازات بی نظیر امام علی(ع) است.

امام جمعه رشت ادامه داد: میلاد حضرت علی(ع) مصادف با آغاز ایام‌البیض(اعتکاف) است و امروزه بسیاری از زنان و مردان، جوانان و پیران، روحانی و غیر روحانی، استاد و سردار و... در مساجد معتکف می شوند و سه روز با خدا خلوت می کنند. انسان در حال اعتکاف فقط خدا را می بیند و این حالت معنوی برای کمتر کسی ایجاد می شود لذا قدر نعمت اعتکاف را بدانید که یکی از برکات انقلاب و از رهنمودهای امام راحل است.
نماینده ولی‌فقیه در گیلان ضمن عرض تسلیت وفات حضرت زینب(س) در این ماه، اضافه کرد: حضرت زینب(س) به حضرت خدیجه شباهت داشت و همانگونه که حضرت خدیجه(س) حامی اسلام و پیامبر(ص) بود، حضرت زینب(س) هم حامی امام حسین(ع) و فرزندان ایشان شد و جانش را در این راه فدا کرد.
وی ادامه داد: بعد از شهادت حضرت زهرا(س)، حضرت زینب(س) از پدرش حضرت علی(ع) و برادرانش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) پرستاری کرد. دشمنان در سوریه می خواستند حرم حضرت زینب(س) را از بین ببرند، اما شیعیان و محبان اهل‌بیت(ع) بارگاه ایشان را حفظ کردند.‌‌
نماینده ولی‌فقیه در گیلان، هفته هلال احمر را به زحمتکشان این ‌عرصه تبریک و تهنیت گفت و یادآور شد: جمعیت هلال احمر در خوشی‌ها و ناخوشی‌ها فعال هستند و آرامش و امنیت ما را حفظ می‌کند.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در جمع فرهنگیان، خاطرنشان کرد: معلمان بر ما منت دارند، زیرا در زندگی به ما کمک کردند و با ایثار، فداکاری علم، ادب و انسانیت به ما آموختند؛ لذا بر ما است که قدردان و مدیون آنان باشیم.

captcha