کد خبر: 1368817
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۵

توجه واقفان به مؤسسات قرآنی کشور معطوف شود

گروه فعالیت های قرآنی: حافظ کل قرآن گیلانی با بیان اینکه بالغ بر 95% هزینه بزرگترین مؤسسات قرآنی کشور توسط کمک های مردمی تأمین می ‌شود، گفت: در گام اول می‌ توان توجه واقفان را به این موضوع جلب کرد.


محمد مصطفی پور، حافظ کل قرآن گیلانی در گفت وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، در خصوص وظایف جامعه قرآنی در شرایط جدید جامعه قرآنی همچون معاون جدید قرآن و عترت وزیر ارشاد، تغییر دولت، بودجه جدید مجلس اظهار کرد: امیدوارم معاونت قرآن و عترت به این دو ثقل به صورت یکسان نگاه کرده و تبعیضی بینشان قائل نشود، چون در این صورت به سرنوشت وزارت ورزش و جوانان دچار می ‌شود که عملاً مقوله جوانان تحت ‌الشعاع مسائل کلان ورزش قرار گرفته است.



وی با اشاره به فرصت‌ها و تهدیدهای پیش روی جامعه قرآنی در شرایط جدید گفت: نبود یک تشکل قوی قرآنی همچنان از دغدغه ‌های اصلی جامعه قرآنی کشور است، تشکلی که بتواند از خواسته ‌های به حق قرآنیان دفاع کند، این مسأله می ‌تواند در قالب اولین حزب قرآنی کشور نمود پیدا کرده و از طریق این حزب مشکلات و راه حل های ممکن به گوش دستگاه های اجرایی و نظارتی مربوطه برسد.



بودجه یکی از موارد لاینحل جامعه قرآنی



حافظ کل قرآن بودجه را یکی از موارد لاینحل جامعه قرآنی عنوان کرد و ادامه داد: متأسفانه همین مقدار اندک بودجه قرآنی نیز به صورت ناعادلانه، نابرابر و بر اساس کارشناسی های اشتباه به مؤسساتی تعلق می ‌گیرد که شایستگی و صلاحیت لازم را ندارند.



مصطفی پور با اظهار تاسف از اینکه برای بعضی از طرح های ملی همچون نهضت تربیت 10 میلیون حافظ قرآن همچنان ردیف بودجه ‌ای در نظر گرفته نشده است، ادامه داد: بدیهی است یکی از دلایل کند پیش رفتن این طرح بزرگ، نبود منابع مالی و عدم حمایت متولیان این امر از اساتید و به خصوص قرآن آموزان می‌ باشد؛ اختصاص حتی نیم درصد از بودجه وزارتخانه ها به این مقوله می توانست گامی بزرگ در جهت تحقق نهضت تربیت 10 میلیون حافظ قرآن باشد.



وی با اشاره به نقش مهم فعالان و نخبگان قرآنی در پیشبرد هرچه بهتر فعالیت‌ها و اولویت‌های پیش رو تصریح کرد: مؤسسات تخصصی قرآنی یکی از موارد دیگری می‌باشد که باید به آن پرداخته شود.



لزوم دید فرافرهنگی نسبت به مؤسسات تخصصی قرآن



حافظ کل قرآن بیان کرد: بعد از شکست تقریبی پروژه مدارس قرآن کریم در آموزش و پرورش به دلیل عدم استفاده از نیروهای متخصص و متعهد و سنگ ‌اندازی در راه جذب قراء و حفاظ در ادارات مربوطه و همچنین عدم زیرساخت های کافی برای این مقوله، زمان آن فرا رسیده است که یک دید فرافرهنگی نسبت به مؤسسات تخصصی قرآن داشته باشیم.



مصطفی  پور با بیان اینکه بالغ بر 95% هزینه بزرگترین مؤسسات قرآنی کشور توسط کمک های مردمی و تنها 5% آن از طریق نهادهای مربوطه تأمین می ‌شود، اضافه کرد: این مؤسسات هیچ گونه منبع درآمدزایی نداشته و ندارند، در گام اول می‌ توان توجه واقفین را به این موضوع جلب کرد و با استفاده از موقوفاتی که وقف ترویج فعالیت های قرآنی می‌ شوند تا حدی بار مالی مؤسسات را کمتر کنیم.



وی ادامه داد: اگر یک کار اقتصادی قوی در راستای فعالیت های قرآنی صورت گیرد در این صورت مؤسسات قرآنی استقلال مالی به دست آورده  و می ‌توان برای کارهای کلان قرآنی برنامه ‌ریزی کرد، اگر برنامه ‌ریزی درست داشته باشیم حتی می ‌توانیم وارد بورس شویم و اساتید و قرآن آموزان هر مؤسسه سهامداران عمده آن شوند.



حافظ کل قرآن در پایان خاطرنشان کرد: متأسفانه شاهد هستیم که بنیاد ملی نخبگان هر روز با کارشکنی های مختلف، راه را بر نخبگان قرآنی بسته و آنها را از حقوق و مزایای حداقلی هم محروم می ‌کند، لذا به نظر من یکی از وظایف اصلی معاونت قرآن و عترت، تشکیل بنیاد نخبگان قرآنی است که البته شامل زیرمجموعه ‌هایی همچون صندوق حمایت از پیشکسوتان قرآنی، جمعیت خیرین قرآنی، بیمه قرآنیان و غیره باشد.

captcha