مهدی حاجتی، مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از گیلان، با بیان اینکه فراگیری قرآن به زندگی انسان برکت میدهد، اظهار کرد: قرآن مجموعهای از تعالیم الهی است که انسان میتواند با بهرهگیری از معانی پرمحتوای آن به خودسازی بپردازد؛ همچنین توجه به معانی و مفاهیم قرآنی باعث روشن شدن قلب و روح انسان و کسب معرفت در حین تلاوت قرآن میشود.
وی با اشاره به اینکه قرآن، کتاب ایمان و عمل صالح و جهاد و عدالت اجتماعى است، افزود: هر انسانی باید سعی کند در حد توان از این دریای بیکران فیض و معرفت کسب ثواب و معرفت نماید و روح و قلب خویش را با تلاوت قرآن و دقت در معانی آن تعالی بخشد.
مدیرکل آموزش و پرورش گیلان تصریح کرد: از آثار دیگر همنشینی با قرآن و انس با آن درک معانی و تفکر در آن است که این میتواند به یک زندگی صحیح و سعادتمند ختم شود؛ همچنین میتواند در چگونگی تعامل با افراد، نحوه برخورد انسان با مشکلات و بلایا و حتی در مسائل ساده زندگی نظیر پوشیدن، خوردن و ... موثر باشد.
سواد قرآنی دانشآموزان تقویت شود
حاجتی با بیان اینکه در دوران تحصیل باید سواد قرآنی دانشآموزان ایجاد و تقویت شود، خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش مکلف به افزایش توانمندیهای قرآنی عمومی افراد است؛ منظور از سواد قرآنی، کسب حداقل دانش و مهارت پایه از آموزش قرآن است که هر شهروند مسلمان ایرانی باید از آن برخوردار باشد.
وی با اعلام آمادگی هرگونه همکاری در جهت اعتلای آموزش قرآن در سطوح مختلف جامعه به خصوص دانشآموزان و فرهنگیان استان، گفت: اگر بخواهیم در مسیر تعلیمات قرآنی و اخلاقی قرار بگیریم و اهدافمان قرآنی و اسلامی باشد، باید از مفاهیم همین کتاب آسمانی بهره بگیریم.
مدیرکل آموزش و پرورش گیلان با اشاره به اینکه گیلان 208 مدرسه قرآنی دارد، اضافه کرد: در گیلان 148 مدرسه قرآنی فوق برنامه فعالیت میکند که 7 هزار و 56 نفر شرکتکننده دارد؛ همچنین 60 مدرسه قرآنی برنامهای داریم که با حضور 15 هزار و 40 نفر دانشآموزان پایههای اول تا سوم ابتدایی برگزار میشود؛ البته طی سال تحصیلی گذشته مسابقات قرآن، نهجالبلاغه و نماز آموزش و پرورش با حضور 183 هزار و 478 دانشآموز در بیش از سه هزار مدرسه استان اجرا شد.