محمد چولابی، قاری و مدرس قرآن گیلانی در گفت وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، با اشاره به شرایط جدید جامعه قرآنی اظهار کرد: سیاست هایی توسط معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد تدوین شده است که اگر در حیطه عمل درآید کمک بسیاری به توسعه فرهنگ قرآنی در کشور می کند.
وی اولویت بخشی به توسعه فرهنگ قرآن در مدیریت فرهنگی کشور را الزامی دانست و افزود: اهتمام ویژه به توسعه فرهنگ قرآنی در میان اقشار تأثیرپذیر اعم از مدیران، نخبگان، فرهیختان و گروه های مرجع در داخل و خارج از کشور به گسترش این فرهنگ در جامعه کمک می کند.
قاری و مدرس قرآن گیلانی با بیان اینکه در بحث نظریه پردازی نظام فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مبتنی بر معارف قرآنی کم کار شده است، تصریح کرد: استفاده حداکثری از ظرفیت حوزه های علمیه در توسعه فرهنگ قرآنی یاریگر است.
NGOهای قرآنی و اشاعه فرهنگ دینی در جامعه
چولابی با بیان اینکه کمک به NGOهای قرآنی در بحث سیاست های توسعه معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد نادیده گرفته شده است، اضافه کرد: این تشکل های قرآنی خودجوش که بدون کمک های دولتی فعال هستند، نقش مؤثری در اشاعه فرهنگ قرآنی و جذب جوانان به امور دینی دارند.
وی با اشاره به اینکه مکتب قرآن محمدی(ص) در رشت یکی از NGOهای فعال استان است، ادامه داد: کلاس های قرآنی در NGOها که با حضور پرشور فعالان قرآنی همراه است نشان می دهد استقبال مردم از طرح های خودجوش بیشتر از اجرای برنامه توسط سازمان های دولتی است.
معاون مالی و اداری بانک صادرات گیلان با اشاره به برگزاری تلاوت روزانه قرآن در شعب بانک صادرات گیلان در ماه مبارک رمضان تأکید کرد: گسترش فرهنگ قرآنی، تکریم ارباب رجوع و کاهش تخلفات اداری از ثمرات این اقدام ارزشمند بوده است.
تنها به تلاوت قرآن در آغاز جلسات بسنده نشود
قاری و مدرس قرآن گیلانی با بیان اینکه قرآن نباید در ادارات دولتی مهجور بماند و تنها به تلاوت قرآن در آغاز جلسات بسنده شود، افزود: باید به قاریان و حافظان قرآن در ادارات دولتی ارج بگذاریم و مدیران سازمان ها به صورت خودجوش یک منشور قرآنی تدوین کنند و در مناسبت های مختلف به فعالیت های قرآنی در سازمان مربوطه بپردازند.
وی با بیان اینکه برگزاری محافل انس با قرآن در ادارات به اشاعه فرهنگ دینی و تقویت مولفه های معنوی در کارکنان می انجامد، ادامه داد: برای برگزاری محافل قرآنی در ادارات نیاز به اختصاص بودجه مستقل نیست، بلکه بخشی از بودجه اداری نیز می تواند به این کار اختصاص یابد.
قاری و مدرس قرآن گیلانی با اشاره به لزوم آشنایی همه اقشار جامعه با مولفه های قرآنی خاطرنشان کرد: واحد آموزشی ادارات بخشی از آموزش های رسمی را به مباحث قرآنی اختصاص دهند تا راهبردهای گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه محقق گردد.
چولابی با اشاره به مطالبات جامعه قرآنی در فضای به نسبت بازتر کنونی گفت: نمادسازی، تبلیغات محیطی و نقش رسانه در حوزه فرهنگ عمومی پررنگ است که باید گفتمان قرآنی، آیات و مفاهیم قرآن در این حوزه گسترش یابد و در این مسیر حتی در سخنرانی ها و گفتگوهای درون سازمانی نکات ارزشمند قرآنی را ارئه دهیم.
وی با تأکید بر اینکه توجه به فعالیت های فرهنگی و دینی در شهر رشت به عنوان یک کلانشهر افزایش یابد، متذکر شد: وجود دروازه قرآن در رشت و مشخص نمودن حد ترخص از ملزومات یک کلانشهر با رویکرد دینی و مذهبی به واسطه وجود جاذبه های دینی و بقاع متبرکه است.
قاری و مدرس قرآن گیلانی با بیان اینکه تربیت قرآنی فرزندان یکی از راهکارهای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن است، بیان کرد: با تربیت قرآنی فرزندان دشمنان نمی توانند با جاذبه های دروغین جنگ نرم بر ما چیره شوند.
صیاد لحظات در بحث فعالیت های قرآنی باشیم
چولابی با تأکید بر اینکه باید در بحث فعالیت های قرآنی صیاد لحظات باشیم، عنوان کرد: باید از هر فرصتی برای تبلیغ قرآنی استفاده کنیم و راهبردهای عملی برای آن ارائه دهیم.
وی با تأکید بر لزوم همگرایی و همکاری جامعه قرآنی در شرایط کنونی گفت: همگرایی و همکاری فعالان قرآنی تضادی با تعدد گروه ها و جریانات فکری ندارد بلکه هرکدام از سلایق به نوعی فرصتی برای نوآوری هستند؛ لذا باید وحدت در انجام امورات قرآنی پررنگ تر از گذشته باشد از نقطه نظرات و دیدگاه های افراد در حوزه های قرآنی استفاده شود.
وی در پایان خواستار برگزاری سمینارها و گردهمایی های فعالان قرآنی شد تا در فرصتی مناسب با همفکری و همدلی به رفع مشکلات جامعه قرآنی پرداخته شود.