حسن اسماعیلپور، معلم قرآن اداره آموزش و پرورش بخش سنگر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از گیلان، در خصوص سبک ایرانی قرائت قرآن اظهار کرد: قراء ایرانی در قرائت قرآن نوآوری هایی داشته اند اما اینکه به طور واضح صاحب سبکی خاص باشند، کمی زود است البته ایجاد سبک ایرانی قرائت دور از ذهن نیست اما کار سختی است که زمان بسیاری باید برای آن صرف شود.
وی افزود: برخی قراء ایرانی به دلیل ویژگی های خاص تلاوتشان، خود را صاحب سبک می دانند که این مسئله باید از نظر اساتید صاحبنظر مورد تایید قرار گیرد زیرا قاری که دارای سبک است، باید سبک آن مورد تقلید باشد تا بتوان گفت که از سبک ایرانی قرائت قرآن بهره مند است.
ضرورت ایجاد سبک قرائت ایرانی
اسماعیل پور در خصوص ضرورت ایجاد سبک قرائت ایرانی، باتوجه به حضور قاریان ایرانی در محافل بین المللی تصریح کرد: وقتی کسی به عنوان قاری بین المللی مطرح می شود، انتظارات نسبت به او افزایش می یابد لذا نباید تنها به تقلید از سبک قاریان برجسته بپردازیم، بلکه باید در ایجاد سبک قرائت ایرانی، کارهای نو ارائه دهیم زیرا تلاش برای رسیدن به یک قرائت مستقل در قراء بین المللی ضروری است.
قاری گیلانی در خصوص ظرفیت های ایران در ایجاد سبک قرائت ایرانی تاکید کرد: قاریان ایرانی صداهای دلنشین و زیبایی دارند لذا باید برای تحقق این امر تلاش کنند و تنها به اینکه به عنوان قاری بین المللی مطرح شوند، بسنده نکنند و در ایجاد سبک قرائت ایرانی اهتمام ورزند.
ایجاد بدعت در قرائت قرآن با ایجاد سبک متفاوت است
وی در خصوص موانع تحقق این هدف عنوان کرد: اصلاح برنامه های قرآن می تواند ما را نسبت به تحقق این هدف امیدوار سازد اما این امر بدین معنا نیست که مثلا تجوید را رها کنیم و صرفا به نغمه پردازی بپردازیم زیرا در این صورت اگر سبکی هم ایجاد شود، نادرست است لذا ایجاد بدعت در قرائت قرآن با ایجاد سبک فرق می کند.
معلم قرآن اداره آموزش و پرورش بخش سنگر نگاه مسابقه ای را یکی دیگر از موانع تحقق این هدف دانست و افزود: رتبهمحوری در مسابقات قرآنی آفت پیشرفت در زمینه قرآنی است.
اسماعیل پور در خصوص نگاه مسئولین قرآنی در این زمینه گفت: مسئولان قرآنی باید شرایطی ایجاد کنند تا قراء به درستی و بهدور از فشارهای مسابقه ای آموزش ببینند و ارزیابی شوند تا بتوانند توانایی های خود را در قرائت نشان دهند و زمینه رشد معنوی ایجاد شود.