به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از گیلان، آیتالله زینالعابدین قربانی، امام جمعه رشت دیروز، 15 آذرماه در خطبههای نماز جمعه رشت با اشاره به سالروز تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر در سال 1948 میلادی، اظهار کرد: اعلامیه جهانی حقوق بشر که برای دنیای غرب مقدستر از انجیل است، تبدیل به چماقی برای کوبیدن کشورهایی شده که از آنها پیروی نمیکنند.
وی با اشاره به اظهارات اخیر مشاور امنیتی رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران ناقض حقوق بشر است، افزود: مشاور امنیتی اوباما خواستار بررسی مسائل مربوط به حقوق بشر در ایران توسط نماینده سازمان ملل شده است؛ وی همچنین اعلام کرده که اگر ایران به نقض حقوق بشر ادامه دهد، تحریمها برداشته نخواهد شد.
آیتالله قربانی با اشاره به عدم اعتماد ایران به غرب، ادامه داد: همان طور که رئیس جمهور، مسئولان امر و در رأس آنها مقام معظم رهبری فرمودهاند، ما به حسن نیت آمریکا و غرب اعتماد نداریم و نشانههای عدم اعتماد را میتوان از اظهارات مقامات غربی فهمید؛ وزیر امور خارجه آمریکا حمایت از اسرائیل را جزو اولویتهای غرب میداند؛ تبعا این نوع گفتار و رفتار ما را نسبت به غرب بیاعتماد و بدبین میکند.
نماینده ولی فقیه در گیلان در ادامه به جریان تصویب حقوق بشر اشاره کرد و متذکر شد: در نیمه قرن بیستم و بعد از جنگ جهانی دوم که میلیونها کشته و خرابیهای بیشماری به بار آورده بود، سران 58 کشور جهان در سازمان ملل جمع شدند و اعلامیه جهانی حقوق بشر را در یک مقدمه و سی ماده به تصویب رساندند؛ البته این اعلامیه برای غرب و دنیای منهای اسلام مائدهای آسمانی محسوب میشد، چراکه تبعیضات نژادی و عدم حق آزادی و مساوات در آن سامان بیداد میکرد و دیکتاتوری و استبداد بر آن محیط حاکم بود.
وی ادامه داد: حقوق بشر برای مردمی که در قرون وسطا به سر میبردند یک نعمت بود و میتوانست مانند یک امداد جلوی استبداد و ظلم را بگیرد، اما برای دنیای اسلام که هزار و 300 سال پیش عالیترین حقوق انسانی و بشری را به وسیله پیامبر خاتم(ص) عرضه کرده بود، اعلامیه جهانی حقوق بشر الفبایی بیش نبود؛ اسلام همه انسانها را مساوی و برابر میخواند، اما این غربیها هستند که ادعای برتری بر انسانهای دیگر را دارند و خود را از انسانهای محروم آفریقا و مسلمانان بالاتر میدانند.
امام جمعه رشت با بیان اینکه از منظر قرآن کریم تقوا معیار برتری انسانهاست، گفت: خداوند متعال همه انسانها را از یک پدر و مادر میخواند و اختلاف در رنگ پوست و زبان را وسیلهای نه برای تفاخر بلکه برای شناخته شدن از یکدیگر میداند؛ بر این اساس هیچ عربی بر عجمی و هیچ سرخی بر سفیدی و هیچ سفیدی بر سیاهی برتری ندارد، مگر اینکه پرهیزگارترین آنها باشد؛ سلمان فارسی، بلال حبشی و... کسانی هستند که به سبب ایمان و تقواشان مقرب پیامبر(ص) شدند.
آیتالله قربانی با تاکید بر شایستهسالاری در حکومت، اضافه کرد: در اسلام هرکس که شایسته باشد مورد وثوق و احترام است؛ لذا در جمهوری اسلامی نیز باید شایستهسالاری در همه ابعادش رعایت شود و رفیقبازی و جناحیبازی باید حذف گردد.
وی با اشاره به نامه امیرالمومنین(ع) به مالک اشتر درخصوص حکومتداری، بیان کرد: امام علی(ع) مالک را سفارش به لطف و محبت نسبت به توده مردم و رعیت میکند و او را از درندهخویی نسبت به آنان برحذر میدارد؛ مردم ولینعمت رهبران خود و برادران دینی هم هستند؛ بنابراین نباید به خیال اینکه حکومت را در اختیار داریم به مردم ظلم کنیم؛ منطق اسلام این بوده و اسلام چنین مکتبی است، ولی این آمریکا و غرب است که هویتی ندارند و خودشان حقوق بشر را زیر پا میگذارند و امروز مدعی نقض حقوق بشر در ایران و دیگر کشورها هستند.
امام جمعه رشت به نژادپرستی در غرب اشاره و عنوان کرد: مروه الشروینی زن محجبهای بود که مورد اهانت و حمله نژادپرستان قرار گرفت و بعد از شکایت و مراجعه به دادگاه با ضربات چاقوی متهم در همان دادگاه به قتل رسید؛ بسیاری از زنان و دختران محجبه در کشورهای غربی اجازه ورود به مدرسه و دانشگاه را ندارند و حجاب در این کشورها جرم است؛ این چنین افرادی حرف از حقوق بشر میزنند و میخواهند حقوق بشر را به ما تعلیم دهند.
نماینده ولی فقیه در گیلان ادامه داد: زندانهای آنان نمونه بارزی از نقض حقوق بشر است؛ پهپادهایی که به پاکستان و افغانستان میفرستند و بدون هیچ دلیلی مردم بیگناه را میکشند؛ با حمله نظامی به عراق و افغانستان میلیونها انسان را آواره کردند و به قتل رساندند و آزادی مردم را از بین بردند؛ امروز نیز که از تروریستها حمایت میکنند؛ در واقع آمریکا و غرب خودشان تروریستپرور و آدمکش هستند که تبعیض نژادی را رواج میدهند و خلاف حقوق بشر عمل میکنند.
آیتالله قربانی به موضوع اعدام اشاره کرد و گفت: نظام جمهوری اسلامی هرگز در برابر افرادی که امنیت مردم را از بین میبرند، آدمکشی میکنند، مواد مخدر را رواج میدهند و میخواهند نسلی بیاراده به بار بیاورند بیتفاوت نخواهد ماند؛ نسل بیاراده که نتواند در برابر قدرت غرب ایستادگی کند؛ در واقع غرب نمیخواهد ملتی مانند حزبالله، انقلابیون مصر، ایران و... در برابرشان بیاستد، بلکه افرادی میخواهد تا از گرده آنان بارکشی کند و از نعمتهای کشورشان بهره ببرد.
وی با اشاره به قانون اسلامی قصاص، خاطرنشان کرد: برخی از این خودفروختههای به ظاهر مسلمان میگویند قانون قصاص باید از بین برود؛ چنین افرادی حلال خدا را حرام و حرام خدا را حلال میکنند، زیرا این سخن قرآن است و شما چطور خود را مسلمان میخوانید در حالی که مقابل قانون خدا ایستادهاید و برای علما و مراجع عظام فعلی و گذشته تعیین تکلیف میکنید؟؛ حقوق بشری که از مغزهای الکلی تراوش کرده باشد بیپایه و اساس است.
آیتالله قربانی به جایگاه عفو و بخشش در اسلام اشاره و ابراز کرد: اسلام قانون قصاص را قرار داده است، اما سختگیری فراوان کرده تا پای قصاص به میان نیاید، از جمله اینکه شهادت دو نفر عادل را میخواهد، یعنی کسی که با چشم دیده باشد نه اینکه حدس بزند؛ لذا اسلام قصاص را تعریف کرده، اما آن را خشونتی در برابر خشونت قاتل میداند که سبب زنده شدن مقتول نمیگردد؛ بر همین اساس بخشش، احسان و نیکوکاری را بیان میکند؛ لذا اسلام در کنار قصاص عفو دارد که این حقوق بشر حقیقی است.
امام جمعه رشت در خطبه دوم به مناسبتهای هفته اشاره کرد و با بیان اینکه در آستانه 16آذر و روز دانشجو قرار داریم، ادامه داد: دانشجویان همیشه پیشگام بودهاند و همچنان باید در عصر و زمان ما نیز پیشگام و جلودار باشند؛ همچنین شهادت آیتالله دستغیب، وفات آیتالله شاهآبادی و آیتالله مرعشی در این هفته قرار گرفته است و به حق همه چیزمان را از این مراجع و عالمان بزرگوار داریم؛ 5صفرماه نیز سالروز شهادت حضرت رقیه(س) است که از غم دوری پدر و سختیهای اسارت تاب نیاورد و به شهادت رسید؛ لذا به گرامیداشت این ایام توجه شود.