کد خبر: 1332
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۹
حجت‌الاسلام تقوی بیان کرد:

جشنواره ملی ملکوت؛ گامی نوین در راستای وحدت حوزه و دانشگاه

گروه فعالیت های قرآنی: رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور با بیان اینکه قدرت زیرساخت های فکری اوج معنویت را در پی دارد، گفت: جشنواره ملی ملکوت به‌صورت کاملاً تخصصی تدوین شده تا تحقق آن گامی در راستای وحدت حوزه و دانشگاه باشد و جامعه قرآنی پرچم دار حوزه تدبر باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‏ المللی قرآن(ایکنا) شعبه گیلان، حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی تقوی، رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور در نشست خبری جشنواره ملی ملکوت که امروز، 1 آبان ماه در جهاد دانشگاهی استان گیلان برگزار شد، با اشاره به رسالت های ویژه جهاد دانشگاهی در عرصه های مختلف اظهار کرد: ارتقای اندیشه دینی و تعمیم آن یکی از فعالیت های محوری سازمان فعالیت های قرآنی دانشگاهیان کشور در عرصه فرهنگی است.

وی با اشاره به فعالیت های چندین ساله در زمینه ارتقای اندیشه های دینی افزود: خوشبختانه توانسته ایم به بلوغ فکری و نقطه عطفی در این زمینه دست یابیم و تا حدودی به مطالبه مقام معظم رهبری در زمینه خلق تمدن نوین اسلامی با محوریت سبک زندگی اسلامی جامه عمل بپوشانیم.

رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور با بیان اینکه بحث خلق تمدن نوین اسلامی با محوریت سبک زندگی تمام عرصه‌های حیات ما را دربر می‌گیرد، تصریح کرد: رسالت ما در این زمینه حائز اهمیت است، باید برای رسیدن به این هدف بینش، شور و اشتیاق متناسب با آن را در خود تقویت کنیم.

حجت الاسلام تقوی با بیان اینکه بینش خلق تمدن نوین اسلامی باید جامعیت داشته باشد، تأکید کرد: این بینش باید همه ابعاد حیات بشری اعم از مادی و معنوی را در برگیرد و دارای مؤلفه‌های به روز و جهانی باشد و توانایی پاسخ به شبهات و پیچیدگی های عصر امروز را دارا باشد.

وی با اشاره به فعالیت‌های چندین ساله در زمینه آثار شهید مطهری بیان کرد: باید در یک منظومه فکری هماهنگ و مهندسی شده، مجموعه اندیشه ها تجمیع و تدوین شود که متأسفانه با وجود فعالیت‌های بسیار در این عرصه تنها یک مجموعه از آثار شهید مطهری داریم.

رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه نظام اسلامی از اندیشه های شهید مطهری بنا شده است، متذکر شد: با وجود دغدغه‌ های بسیار در عصر جدید نباید تنها به این بسنده کنیم و طبق مطالبه اخیر مقام معظم رهبری باید از شیوه آثار شهید مطهری استفاده کنیم ولی در آن متوقف نشویم.

حجت‌الاسلام تقوی با بیان اینکه فعالیت در این زمینه باید در سطوح مختلف جامعه عملیاتی شود، تصریح کرد: باید در قالب های مختلف اعم از شیوه های مسابقه ای کار کنیم تا پاسخگوی نیازها و دغدغه های نسل امروز باشد.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره ملکوت توسط سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور افزود: کتابخانه مجموعه آثار آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی با 123 اثر محور و منظومه فکری جشنواره ملی ملکوت است که نگاه جهانی و بین‌المللی برای مبحث وحدت شیعه و سنی دارد و پژوهش های دانشگاهی نیز برایشان از اهمیت بالایی برخوردار است.

رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور گفت: هدف از ارتباط با مجموعه آثار استاد جوادی آملی دستیابی به مهندسی فکری جدید است تا در کنار آثار استاد مطهری نگاه به روزتری به مسایل امروز جامعه داشته باشیم.

حجت الاسلام تقوی با اشاره به حمایت قاطع نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها متذکر شد: باید از فضا و فرصت به وجود آمده نهایت استفاده را کرد تا به هدف دستیابی به بسترهای جدید با استفاده از آثار استاد جوادی آملی دست یافت.

وی با اشاره به ایجاد فرصت برای جوانان در منظومه جدید با استفاده از اندیشه های استاد جوادی آملی، بیان کرد: تحقق این امر راهکاری برای رسیدن به یک تمدن جدید و سبک زندگی نوین با رویکرد اسلامی و دینی است.

رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور با بیان اینکه متأسفانه قدرت برداشت تخصصی از قرآن در حوزه های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و غیره وجود ندارد، اضافه کرد: با وجود اینکه قرآن را به عنوان منبع پژوهش های خود در مقالات و پایان نامه ها قرار می دهیم، اما نتوانسته ایم نگاه جامع و کاملی به قرآن و زوایای مختلف آن داشته باشیم.

حجت الاسلام تقوی با اشاره به اینکه آثار استاد جوادی آملی اندیشه های ناب دینی را در قالب های کاربردی جمع آوری کرده است، گفت: محور قرار دادن آثار استاد جوادی آملی کاربردی شدن تفکر قرآنی را به ما آموزش می دهد تا در حوزه‌های مختلف و تنوع آن دچار سردرگمی نشویم و اجماع آن را در یک منظومه مهندسی و فکری داشته باشیم.

وی با تأکید به اینکه باید از این تعریف که قرآن کتابی است که در حوزه های مختلف پیام دارد خارج شویم، یادآور شد: با توجه به رسالت ویژه قرآن در زمینه هدایت دینی انسان باید بدانیم که قرآن کتابی است که در همه حوزه ها تمدن ساز است.

رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور افزود: در جشنواره ملی ملکوت سعی شده است که این مسیر با تنوع‌های بسایر و مخاطب شناسی های علمی ذره ذره اذهان را با این مباحث بازسازی کنیم.

حجت الاسلام تقوی با بیان اینکه قدرت زیرساخت های فکری اوج معنویت را درپی دارد، عنوان کرد: جشنواره ملی ملکوت در دو بخش حوزوی و دانشگاهی به صورت کاملا تخصصی برنامه ریزی و تدوین شده است تا تحقق آن گامی در راستای وحدت حوزه و دانشگاه باشد و جامعه قرآنی پرچم دار حوزه تدبر باشد.

وی در پایان با تأکید بر لزوم عمق بخشی به اندیشه‌ها خاطرنشان کرد: همه اقشار جامعه اعم از جوانان باید برای تعمیق اندیشه‌های خود تلاش کنند که آثار استاد جوادی آملی در سطوح مختلف این فرصت را ایجاد خواهد کرد تا از طرفی بتوانیم با اندیشه های انحرافی دشمنان مقابله کنیم. 

captcha