کد خبر: 1314323
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۳
آیت‌الله قربانی بیان کرد:

امر به معروف و نهی از منکر؛ نظارت عمومی مسلمانان نسبت به یکدیگر

گروه سیاسی: امام جمعه رشت با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر نظارت عمومی مسلمانان نسبت به یکدیگر است، گفت: مسلمانان با انجام این فریضه الهی مراقب افراد جامعه هستند تا کسی مرتکب گناه و خلاف نشود و واجبات دینی را ترک نکند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، آیت‌الله زین العابدین قربانی، امام جمعه شهرستان رشت روز گذشته، 17 آبان‌ماه در خطبه‌های نماز جمعه شهر رشت، احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر را یکی از فلسفه‌های قیام امام حسین(ع) دانست و اظهار کرد: امر به معروف و نهی از منکر از فروع دین است، همانطور که سه اصل از اصول اعتقادی و دو اصل از اصول مذهب داریم، نماز، روزه، خمس، زکات، حج، جهاد، امر به معروف و نهی از منکر و تولی و تبری فروع دین هستند و امر به معروف و نهی از منکر از همه فروع بالاتر است.
وی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر نظارت عمومی مسلمانان نسبت به یکدیگر است، افزود: مسلمانان با انجام این فریضه الهی مراقب افراد جامعه هستند تا کسی مرتکب گناه و خلاف نشود و در عین حال واجبات دینی و وظایف را ترک نکند، در واقع امر به معروف و نهی از منکر عامل تضمین‌کننده فروع اسلام است و لذا همه افراد جامعه اسلامی در ادای این فریضه الهی مسئولند.
امام جمعه رشت اضافه کرد: بعضی افراد ممکن است از روی نادانی کارهایی را انجام دهند، لذا امر به معروف و نهی از منکر به افراد آگاه تکلیف می‌کند که ناآگاهی دیگران را با تعلیم صحیح مسائل برطرف کنند، همچنین برخی افراد تحت تأثیر وسوسه‌های شیطان قرار می‌گیرند و لذا اگر افکار عمومی مراقب اعمال افراد باشد، تبعاً کسی نمی‌تواند با کل جامعه درگیر شود، بر این اساس دین مبین اسلام جایگاه ویژه‌ای برای امر به معروف و نهی از منکر قائل است.
نماینده ولی فقیه در گیلان با اشاره خطبه نهج‌البلاغه حضرت علی(ع)، امر به معروف و نهی از منکر را بزرگتر از جهاد در راه خدا خواند و گفت: اگر امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اجرا نشود، جهاد، نماز، تولی و تبری و... نیز وجود ندارد و اعمال خیر و نیک جایگاه خود را از دست می‌دهند، همه معلومات که از اسلام امروز در اختیار ما قرار دارد به‌واسطه همین امر به معروف و نهی از منکر است.
وی با اشاره به فرموده امام باقر(ع) مبنی بر اینکه امر به معروف و نهی از منکر وسیله برپایی واجبات دیگر است، ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر سبب برقراری امنیت، کسب و کار حلال و... می‌شود، زیرا وقتی مردم با حقایق دین آشنا شوند هر کس به تکلیف خودش عمل می‌کند و متجاوز به حقوق دیگران نمی‌شود، لذا اگر مردم وظایف دینی و الهی خود را نشناسند و به آن عمل نکنند، جامعه جسور می‌شود، کارهای زشت رواج می‌یابد و کم کم مردم منکر را از معروف نمی‌شناسند و معروف را از منکر تشخیص نمی‌دهند، متأسفانه برخی والدین فرزندان خود را امر به منکر و نهی از معروف می‌کنند.
آیت‌الله قربانی با تأکید بر اینکه امر به معروف و نهی از منکر ضامن اجرای قانون الهی، اخلاقی و اجتماعی در جامعه است، متذکر شد: غرب امر به معروف و نهی از منکر را مخالف حقوق بشر می‌داند، زیرا با آزادی‌های فردی در تضاد است، امروز غرب امر به معروف و نهی از منکر را که وسیله پیاده شدن قوانین دینی است، ضد‌‌ارزش معرفی می‌کند و کسی حق ندارد کس دیگری را امر به معروف و نهی از منکر کند.
امام جمعه رشت امر به معروف و نهی از منکر را بر دو نوع دانست و گفت: نوع اول امر به معروف شخصی است که در این مورد اگر فرد آمر یا ناهی احتمال ضرر برای خودش ببیند، انجام آن الزامی نیست، نوع دوم امر به معروف و نهی از منکر دولتی است، یعنی در هر صورت اجرای این فریضه ضرورت دارد، لذا ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر نیازمند پشتوانه نظامی است تا در صورت احتمال ضرر نیز توانایی داشته باشد.
وی در پاسخ به کسانی‌که قیام امام حسین(ع) را به خطر انداختن جان می‌دانند، عنوان کرد: خداوند همه چیز را برای انسان آفرید و انسان را برای خودش و لذا در قرآن می‌فرماید «خودتان را به هلاکت نیندازید» یعنی همه چیز باید برای حفظ انسان صرف شود، اما اگر بخواهد دین خدا، قرآن او و احکام الهی زیر پا قرار گیرد، باید از جان گذشت؛ ائمه(ع) خود را قربانی راه حفظ دین الهی کردند، بنی‌امیه احکام خدا را از بین می‌برد و حق و عدالت در جامعه وجود نداشت، اما شهادت امام حسین(ع) دستگاه اهریمنی بنی‌امیه را نابود ساخت و اسلام ناب را برگرداند.
این کارشناس دینی با اشاره به برگزاری هفتمین گردهمایی شیرخوارگان حسینی(ع) در چهارمین روز از ماه محرم، بیان کرد: در واقعه کربلا بسیاری از اصول انسانی نادیده گرفته شد، آب را بر امام حسین(ع) و یارانش بستند و فرزند شیرخواره امام را با نهایت شقاوت شهید کردند، لذا حضرت علی اصغر(ع) سند مظلومیت امام حسین(ع) در کربلاست.
آیت‌الله قربانی در خطبه دوم نماز جمعه به جنایت‌های اخیر رخ داده در استان سیستان و بلوچستان اشاره و تصریح کرد: بعد از ماجرای ریگی تحرکات جدیدی در این منطقه پدید آمده که وابسته به القاعده، تکفیری‌ها، وهابی‌ها و... و دشمنان خارجی ما است؛ چندی پیش 14نفر از مرزداران ما را به شهادت رساندند و چند روز قبل دادستان سیستان و بلوچستان را ترور کردند، اما بدانند که سربازان گمنام امام زمان(عج) همانطور که ریگی را پیدا کردند و به هلاکت رساندند، آنها را هم به جهنم خواهند فرستاد.
وی با اشاره به رحلت حبیب‌الله عسگراولادی، وی را فولاد آبدیده نظام و امین امام و رهبری دانست و یادآور شد: مرحوم عسگراولادی یکی از خدمتگزاران به نظام و محرومان بود و 10 سال از عمرش را در زندان‌های طاغوت سپری کرد، خداوند او را رحمت کند و ما را ادامه‌دهنده راهش قرار دهد.
امام جمعه رشت مذاکرات هسته‌ای ایران و1+5 را مثبت ارزیابی کرد و گفت: این مذاکرات آزمون بزرگی برای غرب است، زیرا جمهوری اسلامی نرمش نشان داده و را‌ه‌های صلح را معرفی کرده است، لذا غرب باید فرصت پیش آمده را غنیمت بداند و از آن استفاده کند، زیرا ملت ایران همچنان با رهنمودهای رهبری و وحدت کلمه مشت محکمی بر دهان یاوه‌گویان می‌زنند.
وی با ابراز ناراحتی از حمله خمپاره‌ای تکفیری‌ها و سلفی‌ها به مرقد مطهر حضرت زینب(س)، یادآور شد: پیامبر(ص) محبت و مودت نسبت به خاندانش مطهرش را اجر و مزد رسالت می‌داند و چیز دیگری نمی‌خواهد؛ دنیای اسلام همه ارادت‌مند آل رسول‌الله است، اما اکنون وهابی‌ها، سلفی‌ها و... که خود را امت اسلامی می‌دانند به قبر حضرت زینب(س) بی‌احترامی می‌کنند و آن را خمپاره می‌زنند، آنها بهره‌ای از اسلام نبرده‌اند و خداوند آنها هلاک می‌کند.
نماینده ولی فقیه در گیلان در پایان با اشاره به اینکه عزاداری‌های ما در ماه محرم باید در شان امام حسین(ع) برگزار شود، خاطرنشان کرد: امام حسین(ع) برای اعتلای کلمه توحید و احیای دین قیام کرد و لذا ما نیز باید روحیه حسینی داشته باشیم، باید در عزاداری‌ها و سینه‌زنی‌ها حماسه حسینی را زنده کنیم و به بدن خود آسیب نزنیم، زیرا امام حسین(ع) ادامه‌دهنده با معرفت می‌خواهد، کاری نکنیم که امام از ما ناراضی باشد و به بهانه عزاداری واجبات را سبک نشماریم تا عزاداری ما دین‌پسند باشد.

captcha