تأکید بر توانایی مقاومت برای برپانمودن نظم نوین جهانی در کنفرانس بیروت
کد خبر: 4105543
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۵

تأکید بر توانایی مقاومت برای برپانمودن نظم نوین جهانی در کنفرانس بیروت

کنفرانسی تحت عنوان «ویژگی‌های نظم نوین جهانی» به دعوت رایزن فرهنگی ایران در لبنان و با حضور جمعی از اقشار علمی، فکری، سیاسی و دیپلماتیک در بیروت برگزار شد.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از العالم، ویژگی‌های نظم نوین جهانی در سایه فروپاشی نظام توهم قدرت آمریکا و قدرت روزافزون مقاومت در جهان عرب و اسلام، محور کنفرانسی به دعوت رایزن فرهنگی ایران در لبنان بود.

این کنفرانس با حضور سفیر ایران و نمایندگان سفارت‌های روسیه، چین، سوریه و جمعی از نخبگان فکری، سیاسی و دانشگاهی برگزار شد.

مجتبی امانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان در این باره گفت: مقاومت پدیده‌ای پربرکت در منطقه است که در مقابل رژیم ظالم مورد حمایت آمریکا قرار گرفته است.

وی اظهار کرد که رژیم صهیونیستی شدیداً از ناحیه مقاومت احساس خطر می‌کند و مقاومت می‌تواند ویژگی‌های نظم نوین جهانی بر پایه عدالت را بسازد و به قدرتی جهانی تبدیل شود.

«منیر شفیق»، محقق فلسطینی هدف از برگزاری این کنفرانس را بازخوانی وضعیت کنونی جهانی دانست و گفت: نشانه‌های متعددی وجود دارد که جهان تک‌قطبی که غرب به رهبری آمریکا پس از جنگ‌های جهانی ساخت امروز فرو ریخته است، از سوی دیگر سایر کشورها که در جبهه استکبار نبودند، امروز در بسیاری از زمینه‌ها پیشرفت کردند و تبدیل به قطب‌های نوین شده‌اند.

«عدنان سید حسین»، محقق و وزیر سابق لبنانی نیز در این رابطه اعلام کرد: نشانه نابودی هژمونی آمریکا، شکست در افغانستان، عراق، لیبی و یمن است، همچنین آمریکا در میانجی‌گری در مسئله فلسطین هم ناموفق بوده است.

وی اظهار کرد: کفه عدالت آنها در مسئله فلسطین همواره به سمت اشغالگران صهیونیست سنگینی کرده است.

عدنان سید حسین گفت: عقب‌نشینی سیاسی نظام تک‌قطبی، به تنهایی یکی از نشانه‌های شکل‌گیری نظم نوین جهانی نبود، بلکه رنسانس اقتصادی و قدرت مقاومت نیز عامل فشاری برای حرکت به سوی قطب‌های متعدد بود.

«کمیل باقر»، رایزن فرهنگی ایران در لبنان نیز با اشاره به بیانات «رهبر انقلاب در خصوص شکل‌گیری نظم نوین جهانی» گفت: براساس بیانات امام خامنه‌ای، این نظام دارای سه مشخصه اساسی است، نخست عقب‌نشینی و انزوای آمریکا در نظام بعدی، دوم انتقال قدرت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و حتی علمی از غرب به آسیا و همچنین نکته سوم پیشرفت و رشد تفکر و جبهه مقاومت در جهان است.

«معن بشور»، دبیرکل سابق کنگره ملی عرب افول یک محور و پیشتازی محوری دیگر را از ویژگی‌های جهان امروز دانست و گفت: این بیانگر شایستگی مقاومت در تغییر معادلات در منطقه است، ما به معنای واقعی کلمه با مرحله جدیدی روبرو هستیم.

بسام هاشم، محقق و استاد دانشگاه نیز در این رابطه اعلام کرد: عوامل بسیاری برای درخشش مقاومت نقش داشته است، اما اثبات اثربخشی مقاومت و نیز دستاورد بزرگ آن در نابودی این باور که ارتش اشغالگران تسلیم‌ناپذیر است، منجر به ظهور پدیده‌ای بی‌نظیر شد که در نتیجه آن شاهد مهاجرت معکوس در سرزمین‌های اشغالی هستیم.

انتهای پیام
captcha