از نگرانی رنگین‌پوستان درباره انتخابات پستی آمریکا تا رفتار خشن با والدین مسلمان در انگلیس
کد خبر: 3914275
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۵
خروش بر ضد نابرابری؛

از نگرانی رنگین‌پوستان درباره انتخابات پستی آمریکا تا رفتار خشن با والدین مسلمان در انگلیس

اعتراضات در آمریکا، که به دلیل کشتن یک سیاه‌پوست از دو ماه پیش در جریان بود، در حالی زیر سرکوب‌ شدید از حدت افتاده که این خروش با تغییرات اجتماعی دیگری همراه بوده است.

به گزارش ایکنا، علی‌رغم فروکش کردن موج اعتراضات علیه نژادپرستی و تبعیض در آمریکا به نظر می‌رسد که تأثیر این اعتراضات در حال شکل‌گیری است و باید منتظر تغییراتی در صحنه سیاسی و اجتماعی آمریکا بود؛ تغییراتی که شروع آنها از حالا کلید خورده است.

نژادپرستی، دلیل نگرانی رنگین‌پوستان آمریکایی از انتخابات پستی

رنگین‌پوستان آمریکا با وجود نگرانی‌ها از افزایش شیوع کرونا در این کشور، از بابت برگزاری انتخابات پستی در ماه نوامبر (آبان ماه) نگرانند و بخشی از آنها ترجیح می‌دهند پای صندوق‌های رأی حاضر شوند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس یکشنبه، 12 مرداد، گزارش داد: بسیاری از آمریکایی‌های سیاه‌پوست بابت این مسئله نگرانند و قصد دارند در روز انتخابات رأی دهند. جالب است بدانیم که شک و تردید نسبت به برگزاری انتخابات پستی با دیدگاه‌های دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا که بسیاری از سیاه‌پوستان خواستار شکست وی هستند، مطابقت دارد.

از نگرانی سیاهان آمریکایی از روند رای‌گیری انتخابات تا رفتار خشن با والدین مسلمان در انگلیس

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که رأی‌گیری پستی از سوی سیاه‌پوستانی چون لاتین‌تبارها و افراد جوان‌تر به میزان بیشتری در مقایسه با سفیدپوستان رد‌ می‌شود. بی‌اعتمادی رأی‌دهندگان سیاه‌پوست، ریشه در گذشته تاریک برده‌داری و نژادپرستی دارد. جامعه سیاه‌پوست متحمل مالیات سرانه و حتی مجازات از سوی سفیدپوستانی شده‌اند که درصدد دور نگه داشتن آنها از روند رأی‌گیری بوده‌اند.

طبق بررسی‌های انجام شده، سیاه‌پوستان کمترین جمعیت آماری شرکت‌کننده در رأی‌گیری پستی در سال ۲۰۱۸ بودند به طوری که تنها یازده درصد از این جمعیت از این روش استفاده کردند. این در حالی است که این رقم در میان سفیدپوستان ۲۴ درصد و در بین لاتین‌تبارها ۲۷ درصد بود.

برخورد خشن پلیس انگلیس

نشریه انگلیسی با انتشار گزارشی تکان‌دهنده از نحوه برخورد خشونت‌آمیز مأموران پلیس با خانواده عزادار مسلمانی خبر داد که پیش از قطع شدن دستگاه‌ تنفس مصنوعی و تحمیل مرگ اجباری بر دختر شش ساله‌شان به زور از بیمارستان اخراج شدند.

به گزارش میل‌آن‌ساندی، تصاویر وحشتناکی که از طریق بازخوانی دوربین مدار بسته به‌دست آمده نشان می‌دهد که چگونه افسر پلیس با خشونت گردن رشید عباسی ۵۹ ساله را محکم گرفته، پاهایش را به هم گره زده و کشان کشان از اتاقی که دخترش، زینب شش ساله، آخرین نفس‌های زندگی‌اش را می‌کشید به‌زور به بیرون کشاند.

پلیس هم‌زمان علیا همسر او را، در حالی که ناله می‌کشید، به زور از کنار تخت زینت بلند و به ‌شکلی توهین‌آمیز به بیرون از اتاق پرت کرد.  

از نگرانی سیاهان آمریکایی از روند رای‌گیری انتخابات تا رفتار خشن با والدین مسلمان در انگلیس

این حادثه دلخراش در یکی از بیمارستان‌های شمال انگلیس رخ داده که میل‌آن‌ساندی به دلیل حساسیت‌ها نامی از آن نبرده است.

علیا و رشید هر دو از کارکنان سازمان خدمات درمانی انگلیس هستند که بیش از ۳۰ سال تجربه کار دارند. آن‌ها از چندین سال پیش نسبت به روند درمان دخترشان که دچار یک بیماری حاد تنفسی و متابولیک ارثی بود با بیمارستان اختلاف نظر داشتند. درحالی‌که پزشکان معتقدند بودند زینب باید روند طبیعی مرگش را طی کند؛ والدین او بر ادامه روند درمانی و تلاش برای حفظ او اصرار داشتند. 

به نوشته میل‌آن‌ساندی، در دو مورد قبل که وضعیت سلامتی زینب وخیم شد، خانواده او در برابر تصمیم بیمارستان برای قطع دستگاه تنفسی مقاومت کرده و در نتیجه حال او بهبود یافته بود.

آخرین بار که زینب در ژوئیه سال گذشته در بیمارستان پذیرش شد، آقا و خانم عباسی معتقد بودند که اگر دخترشان به درستی درمان شود، زنده می‌ماند. اما پزشکان اعلام کردند که زینب در حال مرگ است و دستگاه تنفس مصنوعی باید از او جدا شود.

در بخش‌هایی از مذاکرات رد و بدل شده میان پزشکان و خانواده عباسی که از سوی میل‌آن‌ساندی بازخوانی شده آمده است که مسئولین بیمارستان می‌گویند: «این یک چرخه معیوب است و ما اقدام دیگری صورت نمی‌دهیم. شما هم باید با این مسئله کنار بیایید».

چندی بعد هم بیمارستان نامه‌ای را خطاب به آقای عباسی ارسال می‌کند و هشدار می‌دهد که ساعات ملاقات او با دخترش کاهش یافته است. در این نامه ادعا شد که کارکنان بیمارستان از ناحیه او احساس تهدید و ارعاب می‌کنند.

تصاویر بازخوانی شده از ماجرای دلخراش زد و خورد پلیس با خانم عباسی نشان می‌دهد که مادر زینب به پلیس التماس می‌کند لطافت بیشتری به خرج داده و اجازه دهند کنار دخترشان بمانند. اما پنج دقیقه بعد مأموران پلیس با خشونت وارد عمل شده و آن‌ها را از اتاق بیرون می‌کنند، که همچنان آقای عباسی می‌گوید از درد قفسه سینه ناشی از برخورد پلیس رنج می‌کشد.

به نوشته میل‌آن‌ساندی این حادثه نشان می‌دهد که چگونه سازمان خدمات درمانی انگلیس با بیمارانی که نسبت به روند درمانی‌ آنها اختلاف نظر دارد برخورد می‌کند.

اعتراض‌ها از عملکرد ضعیف سازمان خدمات درمانی انگلیس سر درازی دارد. چندی پیش‌دیلی میل با اشاره به اوج گیری آمار کرونا در انگلیس گزارش داد که از هر ده پزشک خانواده در این کشور تنها یک پزشک با بیماران ملاقات حضوری دارد و مابقی به صورت تلفنی ویزیت می‌شوند تا مبادا به کرونا مبتلا شوند. همچنین انگلیس اولین و از جمله معدود کشورهای جهان است که آمار مشخصی از تعداد بهبودیافتگان کرونایی منتشر نکرده است.

تجمع مسالمت‌آمیز در پورتلند

هزاران معترض آمریکایی در تجمعی مسالمت‌آمیز در مرکز شهر پورتلند در ایالت اورگان تجمع کردند و همچون ۶۰ روز گذشته شعارهایی از جمله «جان سیاه‌پوستان مهم است» و «از جان سیاه‌پوستان دفاع کنید» سر دادند.

به گزارش شبکه ان‌بی‌سی نیوز، در جریان اعتراضات شبانه پنجشنبه و جمعه، از حضور مأموران فدرال که از اوایل ژوئیه تلاش می‌کردند با شلیک گاز اشک‌آور و مهمات غیر کشنده علیه معترضان آنها را از مقابل دیوان فدرال پورتلند متفرق کنند، کاسته شده بود.

از نگرانی سیاهان آمریکایی از روند رای‌گیری انتخابات تا رفتار خشن با والدین مسلمان در انگلیس

تنش‌ها از زمان اطلاع‌رسانی روز چهارشنبه مبنی بر عقب‌نشینی نیروهای فدرال از حراست دیوان فدرال پورتلند عمدتا آرام شده است؛ این توافقی است که مقام‌های اورگان امید دارند بتواند از تنش میان مأموران اجرای قانون و معترضانی که وعده دادند تا خروج کامل این نیروها به اعتراضاتشان ادامه دهند، بکاهد.

دیوان فدرال پورتلند، از ژوئیه که دولت ترامپ این افسران عضو وزارت امنیت کشور آمریکا را به بهانه حفاظت از اموال فدرال اعزام کرد، صحنه اعتراضات شبانه شده است. پیش از ورود مأموران فدرال، معترضان روی خشونت پلیس، نژادپرستی سیستماتیک و جنبش جان سیاه‌پوستان مهم است، متمرکز بودند. اما بعد از خودنمایی این افسران فدرال به دستور ترامپ برای سرکوب ناآرامی‌ها، تنش‌ها اوج گرفت.

پلیس پورتلند شنبه در بیانیه‌ای همچنین اعتراضات اخیر را عمدتاً مسالمت‌آمیز توصیف کرد. پلیس پورتلند اعلام کرد: در طول شب و بامداد روز بعد جمعیت کاملاً مطیع بودند. برخی آتش روشن کردند، از حفاظ مقابل دادگاه فدرال بالا رفتند، اشیایی پرتاب کردند و شعار دادند. بیشتر اوقات آنها کنار هم ایستادند و در گروه‌های کوچک صحبت می‌کردند. هیچ برخوردی میان پلیس و جمعیت رخ نداد. اعتراضات عصر شنبه با چندین تجمع در سراسر پورتلند ادامه یافت.

انتهای پیام
captcha