عدالت؛ پایه تحول، لازمه پیشرفت

عدالت؛ پایه تحول، لازمه پیشرفت

رهبر معظم انقلاب اولین دیدار هیئت دولت سیزدهم، به مسئله ضرورت برخورداری طرح‌ها و برنامه‌های دولت از پیوست عدالت اشاره کردند. همچنین ایشان در طی چند سال گذشته بر عقب‌ماندگی نظام در حوزه عدالت تأکید کرده و از آن ابراز نگرانی کرده‌اند. همه این موارد گویای آن است که باید یک تحول اساسی در زمینه برنامه‌ریزی‌ها، جهت‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها برای بهبود وضعیت عدالت در نظام جمهوری اسلامی انجام گیرد. پرونده عدالت؛ پایه تحول، محور پیشرفت در راستای همین مطالبه ایجاد شده است.
مساجد و جامعه

مساجد و جامعه

مسجد خانه خداست. خانه ای که درهای آن همیشه باز است. این جمله را از کودکی بارها و بارها شنیده ایم. این خانه کارکردهای متفاوت و متنوعی دارد که گذر زمان شاید بخشی از این نقش ها را به دست فراموشی سپرده باشد. در این پرونده می کوشیم به کارکردهای اجتماعی و تربیتی مساجد بپردازیم.
جهان مرد مقاومت

جهان مرد مقاومت

دو سال است در آغوش خاک آرمیده‌ای؛ آرمیده‌ای و آرام و قرار از جهان ما ربوده‌ای... این پرواز برای تو امتداد عزتت بود در جهانی دیگر و اما برای ما... حالا آرام و از بالا به ما نظر می‌کنی. محورت و مدارت ادامه دارد؛ همچنان راه تو را می‌پیماید. عنوان بسیار و بی شمار در وصف غیرت و شرافتت گفته‌اند و گفته‌ایم ولی به راستی «سردار دل‌ها» برازنده ترین و سزاوارترین ردا بر قامت توست!
رویدادهای قرآنی جهان

رویدادهای قرآنی جهان

مهمترین رویدادهای قرآنی جهان که دارای رویکردی بین‌المللی است ، در این پرونده خبری متشکل از اخبار، گزارش و مصاحبه قابل دسترسی است.
تلاوتهای تصویری قاریان و حافظان ممتاز جهان

تلاوتهای تصویری قاریان و حافظان ممتاز جهان

جدیدترین تلاوتهای تصویری از قاریان نوظهور و نیز ویدئوهایی از قاریان مشهور و ناشناخته جهان در این پرونده خبری بارگذاری می‌شود.
نمایشگاه دستاوردهای جهاددانشگاهی

نمایشگاه دستاوردهای جهاددانشگاهی

جهاددانشگاهی نمادی از خودباوری جوانان ایرانی در حوزههای علم، فناوری، پزشکی، فرهنگی، صنعت و ... اقدام به برگزاری نمایشگاهی از دستاوردهای خود کرده است. بوستان گفتگوی تهران پنجم تا دهم دی ماه شاهد برگزاری این نمایشگاه علمی است.
گردشگری حلال در جهان

گردشگری حلال در جهان

امروزه گردشگری حلال صنعتی مهم در اقتصاد جهانی است و با رونق این صنعت در مناطق مختلف جهان، کشورهای غیراسلامی نیز زیرساخت‌های لازم را برای جذب گردشگران مسلمان فراهم کرده‌اند. در این پرونده خبری با تولید تازه‌های خبری در حوزه گردشگری اسلامی، گزارش و گفت‌وگو با صاحب‌نظران در عرصه کسب و کارهای حوزه توریسم حلال اطلاعات مفیدی را در اختیار مخاطبان قرار داده‌ایم.
امور خیریه و وقف در جهان

امور خیریه و وقف در جهان

از شواهد تاریخی چنین به دست می آید كه از آغاز پیدایش ادیان آسمانی و بعثت انبیا و ظهور كاهنان و ساخته شدن معبدها صدقات و نذوراتی مانند «اوقاف» وجود داشته است. در این پرونده خبری نگاهی داریم به انواع فعالیت‌های خیریه در اقصی نقاط جهان و تاریخچه وقف در کشورها.
گستره اقتصاد اسلامی در جهان

گستره اقتصاد اسلامی در جهان

رویکرد جهان اسلام به مسائل اقتصادی از دریچه دین و شریعت و نیز بررسی جدیدترین دستاوردهای اقتصادی مسلمانان در غرب در این پرونده خبری دنبال شده است.
مساجد و گنجینه‌های قرآنی و اسلامی جهان

مساجد و گنجینه‌های قرآنی و اسلامی جهان

آثار مرتبط با اسلام و هنر اسلامی همواره زینت بخش موزه‌های مختلفی در جهان هستند. این آثار می‌توانند تنها یک بخش از یک موزه بزرگ را در بربگیرند و گاهی از اوقات به طور کامل یک موزه را به خود اختصاص دهند. در این پرونده گذری داریم بر آثار قرآنی و اسلامی موزه‌های جهان
استنادات قرآنی بیانات رهبر معظم انقلاب

استنادات قرآنی بیانات رهبر معظم انقلاب

در منظومه فکری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، قرآن دارای جامعیتی است که این امر در الگوی هدایت‌گری و رهبری ایشان، بروز و ظهور عینی داشته است. از این منظر استناد به آیات قرآن برای تبیین موضوع، جایگاه محوری در بیانات و پیام‌های رهبر معظم انقلاب دارد و ایشان در هریک از سخنرانی‌ها متناسب با موضوع، به آیه یا آیاتی از کلام‌الله مجید پیرامون آن موضوع اشاره می‌کنند که خبرگزاری ایکنا، بنا بر رسالت ذاتی خود، بررسی پیام‌ها و تفاسیر آیات ذکر شده را در دستور کار خود قرار داده است.
بانکداری اسلامی؛ از شعار تا عمل

بانکداری اسلامی؛ از شعار تا عمل

عملکرد نظام بانکی در کشور که شبهه ربوی‌بودن آن همواره مطرح بوده و تا موضع‌گیری‌های تند مراجع عظام تقلید را نیز به دنبال داشته، باعث شده که در دوره‌های مختلف مجلس و در دولت‌های مختلف، بحث اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا مطرح شود، ولی همچنان این تلاش‌ها ابتر مانده و چشم‌ها به مجلس یازدهم و دولت سیزدهم دوخته شده است.
سواد امروز؛ سواد رسانه‌ای

سواد امروز؛ سواد رسانه‌ای

فضای مجازی به ‌مثابه شمشیر دولبه‌ای است که می‌تواند از سویی فرصت برای افزایش آگاهی و از سوی دیگر تهدیدی برای امنیت روانی جامعه باشد؛ در این راستا مجهز شدن به سواد رسانه‌ای بیش از پیش از اهمیت برخوردار است تا بتواند به سلامت فرد و جامعه بینجامد. در این پرونده درصدد هستیم به معرفی مولفه‌ها و بایسته‌های ارتقای سواد رسانه‌ای کاربران بپردازیم .
بحران افغانستان در پرتو بازگشت طالبان

بحران افغانستان در پرتو بازگشت طالبان

تحولات اخیر افغانستان که به سرعت در حال تغییر این کشور است، باعث شده که نگرانی‌ها در مورد آینده این کشور و تاثیر این تحولات بر منطقه خاورمیانه به شدت افزایش یابد. ایکنا در این پرونده خبری علاوه بر پوشش مهمترین رویدادها در کشور افغانستان سلسله‌ گفت‌وگوهایی را با صاحب‌نظران بین‌المللی پیرامون بحران این کشور در پرتو حضور طالبان داشته است.
جهان در رکاب حسین(ع)

جهان در رکاب حسین(ع)

امام حسین(ع) شخصیتی محدود به یک مذهب و یا یک عده خاص نیست، بلکه عظمت قیام و فداکاری‌های ایشان، درسی به تاریخ داده است که در اقصی نقاط جهان رنگ و بوی آن دیده و استشمام می‌شود. در این پرونده حال و هوای عزای محرم 1443 در گوشه و کنار جهان رصد شده است.
طائر گلشن قدس

طائر گلشن قدس

علامه حسن زاده آملی انسان سالک و عارف به حق شامگاه سومین روز از مهرماه دنیای فانی را وداع گفت و اینگونه ایران اسلامی یکی از بزرگ مردان آسمان علم و حقیقت را از دست داد. در «طائر گلشن قدس» از او و درباره او می‌خوانیم.
چهل و چهارمین دوره مسابقات قرآن

چهل و چهارمین دوره مسابقات قرآن

چهل و چهارمین دوره مسابقات قرآن، طی سال 1400 در سه مرحله شهرستانی، استانی و کشوری برگزار می‌شود. تاکنون مرحله شهرستانی آن اجرا شده است و در ادامه شاهد دو مرحله دیگر و در نهایت اعزام برترین‌ها به مسابقات بین‌المللی خواهیم بود. این رقابت‌ها ویژه آقایان و بانوان بالای 18 سال است و از سوی مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه اجرایی می‌شود.
فیلسوف عدالت

فیلسوف عدالت

سخن از او ساده نیست؛ مردی از تبار خوبان که عمر گران را به دغدغه هماره خود همان دغدغه «برپایی عدل» زیست؛ فقیهی عالم و عامل، او که اسلام را با تمام ظرافت‌ها و ابعادش شناخت. او که عدالت را فدای هیچ مصلحتی نکرد. تنها مصلحتی که می‌شناخت اصلاح جامعه بود آن هم نه به سخنِ بی عمل که با عمل عالمانه به عدالت. مردی که عدالت را تمام قد زندگی کرد. آثار سترگ و گرانبهای او به روزگاران کهنه نگردد و رنگ آن تمام رنگ‎‌های روزگار را از سکه‌های تقلبی بیاندازد. بیهوده نیست عنوان «فیلسوف عدالت» را هدیه ساحت روحانی او کرده‌اند. عنوانی که هیچ گاه به آن دل خوش نکرد و بل بار رسیدن خود به اهداف متعالی‌اش را سنگین‌تر.
خلاقیت و نوآوری در جهان اسلام

خلاقیت و نوآوری در جهان اسلام

سرویس بین‌الملل ایکنا با گشایش پرونده خبری «خلاقیت و نوآوری در گستره جهان اسلام» تأثیر و تأثر دین بر حوزه‌های نوآفرینی و ابداع را با محوریت مباحثی چون استارت‌اپ‌ها و نوآوری‌های اجتماعی و اقتصادی مسلمانان جهان در قالب اخبار و تهیه گزارش و مصاحبه با کارشناسان بین‌المللی دنبال می‌کند.
قرآن و انسان مدرن

قرآن و انسان مدرن

اولین همایش ملی «قرآن و انسان مدرن» ۲۲ تیرماه به میزبانی دانشگاه شهرکرد به‌ شیوه مجازی برگزار شد. در این پرونده به مرور مقالات و سخنرانی‌های علمی این همایش می‌پردازیم.
جهاددانشگاهی؛ نماد باور و توان ایرانی

جهاددانشگاهی؛ نماد باور و توان ایرانی

چهل و یک ساله شد؛ جهاددانشگاهی. نهال سرسبز انقلاب اسلامی ایران، همان نهالی که به کوشش و توان جوانان مؤمن و متعهد وطن نقش نهادی خود را در حوزه‌های مختلف علم، فرهنگ، فناوری، پزشکی و...ایفا کرده است. جهادی که راه‌های رسیدن را با تکیه بر توان و باور ملی شناخته و طی کرده است. به انگیزه سالروز تآسیس جهاددانشگاهی اخبار و گفت‌وگوهای ایکنا با جهادگران دانشگاهی را می‌خوانیم.
طرح ملی قرآنی 1455

طرح ملی قرآنی 1455

طرح ملی ـ قرآنی ۱۴۵۵ با شعار «قرآن، امید، زندگی» به مدت ۱۰ هفته ویژه تابستان ۱۴۰۰ برگزار می‌شود. یکی از بخش‌های این طرح که با محوریت شبکه قرآن و معارف سیما و همکاری دیگر نهادهای امور قرآنی برپا می‌شود، انتشار هر روزه مسابقه پیامکی است.
دهه کرامت 1400

دهه کرامت 1400

دهه کرامت یازده روز ابتدایی دهه اول ماه ذی‌القعده است که همزمان با ولادت حضرت معصومه(س) در ۱ ذی‌القعده آغاز و با ولادت برادرش امام رضا(ع) در ۱۱ ذی‌القعده پایان می‌یابد. در دهه کرامت برنامه‌های جشن و شادی در ایران برگزار می‌شود و در تقویم جمهوری اسلامی ایران، روزهای ۱ ذی‌القعده به عنوان روز دختر، ۵ ذی‌القعده روز تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرک، ۶ ذی‌القعده روز بزرگداشت احمد بن موسی بن جعفر معروف به شاهچراغ و ۹ ذی القعده روز عفاف و حجاب نامگذاری شده است. با پرونده خبری ایکنا به انگیزه «دهه کرامت 1400» همراه ما باشید.
آموزش روخوانی و روان‌خوانی قرآن

آموزش روخوانی و روان‌خوانی قرآن

در این دوره آموزشی، امکان یادگیری روخوانی و روان‌خوانی قرآن به صورت تصویری در سی قسمت و هر قسمت حدود سه تا چهار دقیقه‌ای با تدریس سیدیوسف درود مهیا شده است.
قدس؛‌ در مسیر آزادی

قدس؛‌ در مسیر آزادی

حوادث شهرک شیخ جراح، عملیات‌های شهادت طلبانه رزمندگان فلسطینی و تجمع روز جهانی قدس سبب وحشت شدید رژیم صهیونیستی شد تا با اقدامی احمقانه یکبار دیگر با حمله به محوطه مسجدالاقصی خشم مسلمانان جهان و مردم فلسطین را برانگیزند.
نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم

نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم

دومین تجربه رمضانی با شیوع کرونا در کشور فرصت بهره‌مندی از فضای مجازی را برای برگزاری رویدادهای قرآنی به وجود آورد. نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم به نشانی www.iqfa.ir از 11 اردیبهشت ماه 1400 به مدت 10 روز در دو بخش نمایشگاهی و فروشگاهی برگزار می شود. در این پرونده به اخبار این رویداد مجازی می‌پردازیم.
رمضان الکریم 1442

رمضان الکریم 1442

بهشت خدا اردو زده در بهارمان. عروس سروستان، تازه ترنج بهارستان. بهارمان شكوفه‌باران شد با طعم رطب ربنات. سفره بندگی پهن شد در دل‌هایمان و قصه نان و دل‌دادگی شد حكایت ثانیه‌های سحرمان. ماه رقص و آرامش و قیام و قعود. محبوب‌ترین ماه خدا، سلام. خوش‌آمدی به دل‌های طوفان‌زده بی‌قرار... جهان اسلام برای دومین بار رمضان الکریم را با بیماری عالمگیر کرونا آغاز می‌کند. تجربه‌ای متفاوت از رسم مسلمانی که امسال نیز چشمه‌های نویی از همدلی، دستگیری و احسان به خلق خدا را به تصویر خواهد کشید و ایکنا در این مجال می‌کوشد با تولیدات متنوع رسانه‌ای فرصت بهره‌مندی مطلوب‌تر از درک ماه خوب خدا برای مخاطبان عزیز فراهم آورد. به امید کسب بهترین‌ها در ماه مهمانی خدا.
روزه‌داران در جهان کرونایی

روزه‌داران در جهان کرونایی

بیماری همه‌گیر کووید ۱۹ در دومین سال متوالی جهان را تحت تأثیر قرار داده است. سال گذشته بسیاری از عبادات جمعی تعطیل و فعالیت‌های دینی ماه رمضان به صورت مجازی برگزار شد. امسال نیز این بیماری بر انجام سنت‌ها و عبادات ماه مهمانی خدا تأثیر خواهد گذاشت. در این بخش تولیدات خبری و چندرسانه‌ای بین‌المللی را از حال و هوای روزه‌داران در جهان کرونایی مشاهده می‌کنید.
با یاوران وحی

با یاوران وحی

تأسیس مراکزی صرفاً برای آموزش علوم و معارف قرآن کریم از دهه 70 اوج گرفت و به تدریح، نه تنها در شهرهای بزرگ، بلکه در اقصی نقاط کشور، مؤسسات قرآنی _ مردمی تأسیس شد، به طوری که در کنار آن اتحادیه‌های استانی و کشوری نیز شکل گرفت. مؤسسات عضو اتحادیه‌ از سازمان تبلیغات اسلامی یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجوز فعالیت دریافت کرده‌اند. در پرونده خبری ذیل، سلسه گفت‌وگوهایی با مؤسسان و مدیران این مراکز صورت گرفته است تا ضمن آشنایی بیشتر با این افراد کوشا و تجلیل از فعالیت‌شان، با روند کار و مشکلاتشان نیز آشنا شویم.
پرونده ویژه نوروز 1400

پرونده ویژه نوروز 1400

بهار، درس خداشناسى و معادشناسى، تحول، رشد و تکامل است، اگر انسان‌ها از آموزگار طبیعت درس بیاموزند در حقیقت اعتقاد به رستاخیز را آموخته‌اند؛ با این وصف سرآغاز چنان بعثتى را روز برتر می‌نامیم و آن را جشن می‌گیریم. سالی که به پایان رسید سال حکایت‌ها و درس‌های همواره طبیعت بود با رنگی جدید؛ این بار کرونا رختی دیگر به تن جهان کشید؛‌ رختی که بشر را یک گام هرچند کوچک به مرگ آگاهی نزدیک‌تر کرد و اکنون در آستانه نوروز باستانی و آخرین بهار قرن شکفتن دوباره زندگی را ناظریم. بهاری که آغوش شعبان المعظم به روی آن باز است و رنگ و عطر انتظار را یادآوری می‌کند، انتظاری که به ظهور حضرتش امیدوار است. ایکنا نیز در دومین نوروز کرونایی با پرونده «بهار با شمیم یار» مهمان شما خوبان است. بِه روز باشید.
حکمرانی اخلاقی در گام دوم انقلاب

حکمرانی اخلاقی در گام دوم انقلاب

بیانیه گام دوم انقلاب سند راهبردی و طرحی نو برای گذار از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب است که تحقق کامل آن مستلزم فعال شدن قدرت نرم و سخت و به نوعی قدرت هوشمند ایران برای حرکت به سمت تحقق تمدن نوین اسلامی است. در واقع تحقق بیانیه گام دوم مرتبط با مسئولیت اجتماعی جوانان و در جهت عملیاتی شدن حکمرانی شایسته و خوب است. برای عملیاتی شدن این بیانیه، لازم است یک سری مبانی با تغییرات روبرو شود. یکی از این مبانی و اصول، اخلاق و معنویت است که در کنار عدالت، آزادی، عقلانیت و استقلال در گام دوم به عنوان مبنای تغییرات مطرح شده‌اند و به عنوان مبانی حکمرانی شایسته شناخته می‌شوند. ایکنا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و با هدف ایجاد نشاط اجتماعی و بررسی نقش اخلاق در حکمرانی شایسته پرونده ویژه «حکمرانی اخلاقی در گام دوم انقلاب» را به روی مخاطبان خود گشوده است.
سی‌وهفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران

سی‌وهفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران

مرحله نهایی سی‌وهفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران طی 16 تا 21 اسفند‌ماه 99 به صورت ضبط آثار، ویدئوکنفرانسی و پخش از شبکه قرآن و معارف سیما(هر شب، ساعت 19 تا 23) به همت سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار می‌شود. مراحل مقدماتی و نیمه‌نهایی آن طی ماه‌های گذشته برپا شده است. محل استقرار داوران ایرانی سالن سوره حوزه هنری در تهران است.
وطن تمام تن

وطن تمام تن

دهه فجر، دهه ماندگار تاریخ پرافتخار ایران اسلامی و قله بالندگی ملت بصیر و دین باور ایران است که در بهمن ۱۳۵۷ با خیزش عظیم ملت بزرگ ایران و با ایثار خون شهدا شکل گرفته است. پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷، بدون شک یک معجزه الهی و انفجار نور بود که به دست امام خمینی(ره) با تکیه بر حضور مردم، معادلات دنیای مادی را برهم زد. انقلاب اسلامی، قیام ملت ایران در راه خدا بود؛ قیامی که جز با نصرت الهی و رهبری امام (ره) پیروزی آن ممکن نبود. تردیدی نیست که این انقلاب کبیر مبتنی بر بینش عمیق توحیدی و نشأت گرفته از نهضت عاشورای تداوم بخش راه حسینی است که انشاءالله تا قیام جهانی حضرت مهدی (عج) استمرار خواهد داشت. در آخرین فجر قرن یعنی فجر 1399 با پرونده خبری «وطن؛ تمام تن» همراهمان باشید.
سی‌و‌پنجمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان

سی‌و‌پنجمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان

سی و پنجمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان در رشته‌های مختلف در دو بخش آقایان و بانوان به میزبانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به صورت ویدئوکنفرانسی و ارسال آثار برگزار می‌شود.
رؤیاهای روشنفکری

رؤیاهای روشنفکری

ماجرای روشنفکران دینی متجددگرا جریان خاصی است که از دکتر شریعتی آغاز شده و با عبدالکریم سروش و مجتهد شبستری به اوج خود می‌رسد. در این میان سه دهه است که سروش از عناصر دین، وحی، اسلام، جامعه، حکومت، معرفت، رؤیا، صراط و شریعت به نظریه‌پردازی روی آورده و هر از گاهی مطالبی بیان می‌کند که سیل نقد و مباحثه را ایجاد می‌کند. در این پرونده به بازخوانی و بررسی نظریات وحی‌پژوهی و مباحث دین‌شناسانه وی می‌پردازیم.
حکیم مجاهد

حکیم مجاهد

آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی، فیلسوف، مجتهد و استاد پیشکسوت حوزه علمیه پس از عمری کوشش علمی در حوزه‌‎ اندیشه و قرآن 12 دی ماه دار فانی را وداع و به سوی معبود خویش شتافت. از این استاد برجسته آثار و برکات فراوانی برای اهل طریقت به یادگار مانده است. به تعبیر دقیق مقام معظم رهبری که در پیام تسلیت ایشان آورده‌اند: رحلت ایشان خسارتی برای حوزه‌ علمیه و حوزه‌ معارف اسلامی است. ایشان متفکری برجسته، مدیری شایسته، دارای زبان گویایی در اظهار حق و پای با استقامتی در صراط مستقیم بودند. خدمات ایشان در تولید اندیشه‌ دینی و نگارش کتب راه‌گشا و در تربیت شاگردان ممتاز اثرگذار و در حضور انقلابی در همه‌ میدانهایی که احساس نیاز به حضور ایشان می‌شد، حقاً و انصافاً کم‌نظیر است. پارسایی و پرهیزگاری خصلت همیشگی ایشان از دوران جوانی تا آخر عمر بود و توفیق سلوک در طریق معرفت توحیدی، پاداش بزرگ الهی به این مجاهد بلند مدت است. به انگیزه مروری بر اخبار و سخنان بزرگان در وصف این چهره دینی «حکیم مجاهد» را به روی مخاطبان ایکنا گشوده‌ایم.
جهانمرد مقاومت

جهانمرد مقاومت

یک سال گذشت؛ سالی بدون حضور سرداری که امنیت می‌بخشید و حضورش دلگرمی جهانی برای مقاومت. طی این یک سال تلخ نام و عنوان بسیار بسیار در وصف مقام سرباز رشید وطن گفتند و گفتیم که هر یک راهی بود به سوی شناخت ابعاد زندگی این مرد بزرگ و اما ایکنا در آستانه اولین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی پرونده ویژه «جهانمرد مقاومت» را به روی دیدگان مخاطبان عزیز گشوده است و بر آن است در این مجال مروری کوتاه بر سبک زندگی و مشی اجتماعی مردی که مکتب ساز بود داشته باشد.
بررسی سند راهبردی توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت

بررسی سند راهبردی توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت

سند راهبردی توسعه کمیسیون پژوهش و آموزش عالی قرآن در نظام سلامت تیر سال جاری تصویب شد. فراهم‌سازی بنیان‌های علمی و ملزومات اجرایی برای بهره‌گیری روشمند از آموزه‌های قرآنی و تبیینی در مسیر ایجاد و نهادینه‌سازی نگرش فراگیر و کل‌نگر به مسئله سلامت انسان از جمله محور‌هایی است که به عنوان چشم‌انداز این سند معرفی شده که تلاش دارد به اصولی همچون محوریت قرآن کریم و آموزه‌های تبیینی پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع) در نظام تولید معرفت در «مطالعات قرآن، اسلام، سلامت» با رویکرد میان‌رشته‌ای و .... دست یابد. ایکنا در این پرونده خبری به بررسی نقاط ضعف و قوت سند و ساز و کارهای مورد نیاز برای رسیدن به اهداف می پردازد.
بررسی کالبدی شهر ایرانی - اسلامی در دنیای مدرن

بررسی کالبدی شهر ایرانی - اسلامی در دنیای مدرن

با توجه به رشد سریع شهرنشینی در کشور که از دهه‌های گذشته آغاز شده است، باید اندیشید که آیا این مقوله با موازین تاریخی و اسلامی این سرزمین هماهنگی دارد یا شهرها بدون در نظر گرفتن شرایط اجتماعی از لحاظ تمدن شهری، که به معماری اصیل ایرانی ـ اسلامی متکی است، بر مبنای سبک‌های غیرایرانی و غیربومی رشد می‌کنند. پاسخ به این سؤالات را در پرونده «گفت‌وگو با اهالی جامعه‌شناسی و شهرسازی جویا می‌شویم.
خانواده در گذر از کرونا

خانواده در گذر از کرونا

شیوع کرونا، سبک زندگی خانواده‌ها را با تغییرات متعددی همراه کرد؛ محدود شدن دورهمی‌ها و دیدار با دوستان، تغییر سبک تحصیلی دانش‌آموزان و دانشجویان، تغییر شکل در کسب و کارها، در کنار هم بودن زوجین برای مدت زمان طولانی‌تر در قرنطینه خانگی، کاهش زمینه‌های حضور در مناسک دینی و در نهایت سوگ‌های بدون سوگواری از جمله این تغییرات است که تبعات منفی مختلفی به همراه دارد. خانواده برای عبور از این بحران نیاز به آموزش و کسب مهارت دارد. ایکنا در گفت‌و‌گو با کارشناسان حوزه های جامعه‌شناسی، روانشناسی و روانپزشکی درصدد است تا گامی در راستای زیست مؤمنانه و تقویت انسجام این نهاد اجتماعی داشته باشد.
دانستنی‌های کرونایی

دانستنی‌های کرونایی

شناسایی عوامل گسترش شیوع کرونا و بالا رفتن میزان آگاهی‌های علمی در مورد ویروس کووید 19 و افت و خیز میزان ابتلاها، بخش وسیعی از پروژه مقابله با ویروس کرونا محسوب می‌شود و مشارکت مردم مهم‌ترین عامل موفقیت در شکست کروناست. بدین جهت در این پرونده خبری به ارائه آخرین دستاوردهای علمی مقابله با این ویروس می‌پردازیم.
حق‌الناس در آئینه کرونا

حق‌الناس در آئینه کرونا

آنجا که رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فاصله‌گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و پرهیز از حضور در تجمعات به عنوان مسئولیت اجتماعی برعهده افراد قرار گرفت، برخی به خیال آبادانی آخرت از حضور در مناسک دینی و برخی برای آبادانی دنیا از گشت و گذار و دورهمی‌های دوستانه نکاستند؛ محصول این خودخواهی‌ها‌ به گسترش زنجیره انتقال کرونا انجامید و حق‌الناسی که ماند بر گردن هنجارشکنان. در این پرونده خبری به بررسی زمینه‌های بی‌تفاوتی افراد به شیوع کرونا و گسترش روحیه خوددوستی و تأثیری که حق‌الناس بر زندگی فردی و اجتماعی مردمان جامعه خواهد گذاشت می‌پردازیم.
ایران؛ سرای قرآن

ایران؛ سرای قرآن

با اهدافی چون معرفی و تجلیل از فعالان و پیشکسوتان قرآنی استان‌ها، بیان افتخارات استان‌ها در امور قرآنی و احصای نقاط ضعف و مشکلات فعالیت‌های حوزه قرآن و همچنین ارتباط بیشتر و بهتر ایکنا با فعالان این عرصه، طرح ایران؛ سرای قرآن در قالب گفت‌وگوهای اسکایپی اجرا شد و هر هفته شاهد انتشار یکی از این گفت‌وگوها خواهیم بود.
دانشمند شهید محسن فخری‌زاده

دانشمند شهید محسن فخری‌زاده

غروب جمعه هفتم آذرماه 99 با خبر شهادت محسن فخری‌زاده یکی از تاریخ‌های تلخ و خونین تقویم ایران اسلامی را رقم زد. دکتر فخری‌زاده، رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع و از دانشمندان هسته‌ای کشور در حادثه تروری که از سوی قسم خوردگان خائن به این آب و خاک برنامه‌ریزی شده بود به شهادت رسید. به این مناسبت در این پرونده به مرور اخبار و واکنش‌های ملی و بین‌المللی چهره‌ها و جریان‌های سیاسی و علمی پس از شهادت این مرد بزرگ می‌پردازیم.
دلیل دانایی

دلیل دانایی

هفته کتاب در حالی آغاز شد که کتاب و اهالی آن با مشکلات بسیاری روبه‌رو هستند. کرونا و تعطیلی بسیاری از مشاغل در کنار قدرت خرید پایین مردم و وضعیت نامناسب اقتصادی ناشی از تورم و تحریم، باعث شده که چوب‌های زیادی لای چرخ اقتصادی نشر کتاب از تولید محتوا گرفته تا انتشار و توزیع وجود داشته باشد. با این همه کتاب همان دوست دیروز و یار امروز بشر است؛ در پرونده «دلیل دانایی» اخبار و تولیدات ایکنا در هفته کتاب و کتابخوانی را دنبال می‌کنیم.
احیاگر سنت در قاب سیاست

احیاگر سنت در قاب سیاست

ویژگی ممتاز مرحوم استاد فیرحی بهره‌‌گیری از میراث گذشته برای حل بحران‌های دوران معاصر بود. پروژه فکری و روش ابداعی او در قالب نواندیشی دینی، تلاشی برای نظریه‌پردازی درباره دولت و ارائه تفسیری دموکراتیک از دین با بهره بردن از امکانات فقه بود. او در این پروژه تلاش شایسته‌ای در مسیر نقادی سنت فقهی موجود و ارائه تفسیری سازگار با ارزش‌های جهان جدید از فقه، به انجام رساند.
ساقی بزم وجود

ساقی بزم وجود

رفیع بودن جایگاه پیامبر اسلام، نیاز به اثبات عقلی و ارجاع تاریخی و نگاه کلامی ندارد. هر روز در هنگام نماز، شهادت به پیامبری‌اش می‌دهیم. نام مقدسش پربسامدترین نامی است که مسلمانان برای فرزندانشان انتخاب می‌کنند، برای صلوات بر او و خاندانش، ثوابی عظیم در نظر گرفته شده و این‌ها همه ابتدای عظمت پیامبر مهربانی است. به انگیزه سالروز میلاد پر برکتش در پرونده خبری «ساقی بزم وجود» با ما همراه باشید.
چهل‌وسومین مسابقات سراسری قرآن سازمان اوقاف

چهل‌وسومین مسابقات سراسری قرآن سازمان اوقاف

امسال در شرایط شیوع کرونا و تعطیلی بسیاری از رویدادهای مهم کشور، شاهد اجرای متفاوتی از مسابقات سراسری قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه خواهیم بود. رقابت‌هایی که هرساله برترین، قاریان، حافظان، دعاخوانان، گروه‌های مدیحه‌سرایی و... را از میان مردان و زنان کشورمان معرفی می‌کند و محکی برای سنجش محفوظات و هنرنمایی جوانان این مرزوبوم است. در این پرونده می‌توانید با این روند متفاوت بیشتر آشنا شده و با شرکت‌کنندگان این رویداد قرآنی همراه شوید.
برای مردان بی‌ادعا

برای مردان بی‌ادعا

چهل ساله شد؛ سالروز دفاع جانانه مردان بی ادعای وطنم. مردانِ مرد، بلندقامتان شریف سرزمینم، فرزندان رشید ایران و چه خوش گفت فریدون مشیری شاعر نامی: رزمنده یلان سرود‌ها می‌خواندند وز خانه خویش، خصم را می‌راندند سر بود، که بی‌حساب می‌بخشیدند جان بود که بی‌دریغ می‌افشاندند... پرونده خبری «برای مردان بی ادعا» به انگیزه انعکاس و مروری بر رویدادهای چهلمین سالروز دفاع مقدس ایرانیان ایجاد شده است.
در حریم محرم

در حریم محرم

آغاز سخن تویی آن جوهر پاکیزه که در عالم قدس ذکرِ خیرِ تو بود، حاصل تسبیح ملک بسم الله الرحمن الرحیم، سخن گفتن از امام حسـین(ع) و آنچه در کربلا بر او و خانـدان و اصـحابش گـذشت، بسـی سـهل و ممتنع است، چراکه از یک سو، دریایی از اطلاعـات و اخبـار در اختیـار مـاست که می‌توانیم از آن بهره ببریم؛ از سوی دیگر، آمیخته شـدن اخبـار سـره و ناسـره و واقعی و داسـتانی در روایت تاریخی کربلا چندان بالا گرفته است که نوشـتن و سـخن گفتن را سـخت دشوار می‌کند. و اما ایکنا در این مجال با پرونده «در حریم محرم» سعی دارد با در نظر گرفتن شرایط روز ایران و جهان که همانا گرفتاری در بند ویروس ناخوانده کروناست؛ به تولید و انعکاس محتوای قرآنی، تاریخی، اجتماعی، فرهنگی و ... حول محور عظیم و تاریخ ساز قیام امام حسین(ع) و یارانش بپردازد. همچنین به خوبی بر آن آگاهیم این پنجره بسی کوچک و کم سوتر از آن است که بتواند حق مطلب این مهم را ادا کند. باشد که در درگاه حضرتش مقبول افتاد و قرین برکت حرکت کند. آمین یا رب العالمین.
۳