وقف پشتوانه قوی برای احیای تمدن نوین اسلامی است
کد خبر: 4089350
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۳

وقف پشتوانه قوی برای احیای تمدن نوین اسلامی است

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گیلان با بیان اینکه وقف پشتوانه قوی برای احیای تمدن نوین اسلامی است، گفت: از دهه وقف سال گذشته تا امسال ۱۳ میلیارد تومان در راستای اجرای نیات واقفین خیراندیش هزینه کردیم.

حجت‌الاسلام ستار علیزاده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گیلانبه گزارش ایکنا از گیلان، حجت‌الاسلام ستار علیزاده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گیلان شامگاه، 10 مهرماه در گفت‌وگوی خبری شبکه استانی باران، با اشاره به موضوع تغییر وقف در گذر زمان، اظهار کرد: وقتی شخصی وقفی را ثبت کرد همه مراجع و فقها معتقدند که نیت واقف قابل تغییر نیست، زیرا نیتی که واقف داشته مانند حکم الهی قابل تغییر نیست و حتی خود واقف هم بعد از وقف، از موقوفه بیگانه می‌شود.

وی با بیان اینکه ارتباط تنگاتنگی بین وقف و تمدن نوین اسلامی وجود دارد، افزود: هر موقوفه در جامعه اسلامی یک بسته فرهنگی، دینی و یک ابزار بسیار کارآمد و برجسته‌ای برای رسیدن به اهداف اسلامی با توجه به نیاتی که دارند، است.

علیزاده با بیان اینکه وقف با سابقه‌ترین میراث ارزشمند فرهنگ و تمدن اسلامی است که از صدر اسلام تاکنون نقش‌آفرینی کرده، گفت: علی‌رغم اینکه مشکلاتی در طول تاریخ برای موقوفات توسط حاکمان ایجاد شد اما هیچگاه اثرگذاری خود را از دست نداد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گیلان موقوفه و وقف را تمدن‌ساز دانست و ادامه‌ داد: به نوعی وقف سرباز تمدن نوین اسلامی است و به راحتی می‌تواند برای ایجاد و احیای تمدن اسلامی نظیر تأسیس و اداره مراکز دانشگاهی، علمی و اسلامی و تربیت اندیشمندان و دانشمندان نقش‌آفرینی کند به معنای دقیق‌تر وقف پشتوانه قوی برای احیای تمدن نوین اسلامی است.

وی با اشاره به اینکه در استان گیلان در مجموع 5000 موقوفه منفعتی و غیر منفعتی شامل مساجد، موقوفات و امامزادگان داریم، بیان کرد: در گیلان 25000 رقبه داریم که اکثر موقوفات منفعتی با نیات روضه‌خوانی برای سیدالشهدا(ع) و ائمه اطهار به ثبت رسیده‌اند.

علیزاده در خصوص درآمدزایی موقوفات استان تصریح کرد: طی یکسال گذشته حدود 8 میلیارد تومان از موقوفات درآمد کسب کرده‌ایم، این درآمدها هم در جهت اجرای نیت واقف هزینه می‌شوند.

مدیرکل اوقاف گیلان با بیان اینکه از دهه وقف سال گذشته تا امسال 13 میلیارد تومان در راستای اجرای نیات واقفین خیراندیش هزینه کردیم، بیان کرد: دو میلیارد و 200 میلیون تومان صرف نیت روضه‌خوانی، تهیه 1749 بسته لوازم التحریر به ارزش 317 میلیون تومان، پرداخت بیش از دو میلیارد تومان کمک و اعانات، کمک یک میلیارد و 100 میلیون تومانی به مراکز درمانی، بیش از 40 میلیارد تومان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در حوزه‌های مختلف کمک کردیم، کمک بیش از دو میلیارد تومانی به پیاده روی اربعین، کمک 650 میلیون تومانی به پرورشگاه‌ها و ایتام، کمک سه میلیارد و 700 میلیون تومانی جهت تهیه و توزیع بسته‌های کمک معیشتی ویژه افراد کم‌برخوردار بخشی از هزینه‌های انجام شده در راستای اجرای نیات واقفین بوده است.

وی یکی از وظایف اوقاف را تشویق واقفین و سوق دادن نیات واقفین جدید به سوی نیازهای روز جامعه است، گفت: در سطح ادارات اوقاف استان یک محل برای انجام مشاوره وقف در نظر گرفته شده و مسئول آن، رئیس هر اداره است؛ حدود 80 نیت روز احصاء شده که در اختیار واقفین قرار می‌گیرد، به واقفین بزرگوار پیشنهاد می‌کنیم که به گونه‌ای وقف کنند که دست متولی باز باشد تا در آینده بتوند بر اساس نیاز روز نسبت به اجرای نیت اقدام کند.

علیزاده گفت: اگه به تاریخچه وقف نگاه کنیم نظیر وقف برای احداث مسجد، برای حفر چاه، کاشت درخت و... همه بر اساس نیاز روز جامعه بوده است.

مدیرکل اوقاف گیلان گفت: وقف یک چتر حمایتی بسیار وسیعی دارد به طوریکه علم و فناوری، اشتغال دانش‌بنیان، ازدواج و... را شامل می‌‌شود. نمونه آن تاسیس هفت پروژه عمرانی، کاشت 50 هزار درخت صنوبر و گردو و فندق است که 160 میلیارد تومان بر درآمد و سرمایه اوقاف افزوده است.

انتهای پیام
captcha