کتابخانه سازی هنوز مغفول است
کد خبر: 3863513
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۳

کتابخانه سازی هنوز مغفول است

گروه اجتماعی ــ مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان با تأکید بر لزوم معادل سازی جرایم قضایی با هزینه کرد برای کتاب و کتابخانه با کمک فرمانداران، اظهار کرد: امروزه مدرسه سازی و مسجدسازی نهادینه شده، اما کتابخانه سازی هنوز مغفول است.

به گزارش ایکنا از گیلان، پریسا کرمی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان امروز، 20 آذرماه در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان تالش، کتاب و کتابخوانی را یکی از مولفه های اصلی رشد و پیشرفت هر کشور و ملتی دانست و اظهار کرد: باید هزینه کرد برای کتاب و کتابخوانی را سرمایه گذاری ببینیم، زیرا در آینده نه چندان دور جامعه ای آگاه و فارغ از آسیب های فرهنگی و اجتماعی خواهیم داشت.

وی با تاکید بر لزوم نهادینه سازی فرهنگ کتاب و مطالعه در نسل جوان و نوجوان به ویژه دانش آموزان، افزود: اگر امروز کودک کتابخوان داشته باشیم دیگر نگران جامعه کتابخوان فردا نخواهیم بود. جامعه کتابخوان یک جامعه آگاه و دارای اندیشه است و می تواند در توسعه کشور اثرگذار باشد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان بی مهری نسبت به کتاب و کتابخانه را به ضرر جامعه دانست و گفت: اگر جامعه از دانش و آگاهی کتاب محور برخوردار نباشد بسیاری از برنامه های فرهنگی و اجتماعی بی ثمر خواهد ماند و در مسیر توسعه به مشکل برمی خوریم.

کرمی به آتش کشیدن کتابخانه «تفکر» شهریار را نشان دهنده عمق دشمنی با دین و فرهنگ و اندیشه دانست و تصریح کرد: جهل عامل سلطه سلطه گران است و لذا در گذشته حکومت ها برای کشورگشایی و سلطه بر مردم منابع علمی را از بین می برند و منفور تاریخ می شدند.

وی در ادامه به غنای فرهنگی شهرستان تالش اشاره کرد و یادآور شد: داشته های فرهنگی و تمدنی تالش مایه مباهات ماست و باید با استفاده از فضاهای کتابخانه ای به معرفی این داشته ها بپردازیم.

این مسئول فرهنگی خواستار مشارکت شهرداری ها در امر فضاسازی و شاداب سازی کتابخانه ها شد و اضافه کرد: به دنبال ایجاد انگیزه در مخاطبان برای حضور بیشتر در فضای کتابخانه هستیم. کارگاه های آموزشی برگزار شده در کتابخانه های عمومی به ارتقای آگاهی شهروندان نیز کمک می کند.

کرمی با تاکید بر لزوم معادل سازی جرایم قضایی با هزینه کرد برای کتاب و کتابخانه با کمک فرمانداران، اظهار کرد: امروزه مدرسه سازی و مسجدسازی نهادینه شده، اما کتابخانه سازی هنوز مغفول است لذا از خیرین می خواهیم وقف های خود را به سمت کتاب و کتابخوانی هدایت کنند.

وی استفاده از سازه های بلااستفاده جهت توسعه فضای کتابخانه ای را مورد تاکید قرار داد و گفت: به دنبال ساخت و ساز نبوده و می خواهیم حق بهره برداری 15 ساله از فضاهای بلااستفاده دستگاه ها را داشته باشیم، زیرا امروزه کتابخانه های عمومی صرفا از حالت بده و بستان کتاب خارج و تبدیل به فضای فرهنگی شده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان کتابداران را دارای تحصیلات عالی در امر کتاب و ارائه خدمات بهینه به مخاطبان دانست و عنوان کرد: در نمایشگاه کتاب امسال 45 میلیون تومان کتاب خریداری کردیم.

وی با اشاره به پیشرفت 96 درصدی کتابخانه عمومی شهر چوبر، یادآور شد: این کتابخانه که از سال 89 در حال احداث است، در مراحل پایانی ساخت قرار دارد و با کمک شهرداری جهت محوطه سازی و جذب مخاطبان، در دهه فجر امسال به بهره برداری خواهد رسید.

انتهای پیام
captcha