تقویت وحدت اسلامی نیازمند نگاه صادقانه است/ امت اسلام؛ امت اعتدال
کد خبر: 3856136
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۸ - ۰۱:۱۶

تقویت وحدت اسلامی نیازمند نگاه صادقانه است/ امت اسلام؛ امت اعتدال

گروه معارف ــ مدیر حوزه علمیه اهل سنت تالش، پیامبر اسلام(ص) را پایه‌گذار وحدت مسلمانان دانست و گفت: تقویت وحدت اسلامی نیازمند نگاهی دلسوزانه، مخلصانه و صادقانه است.

حجت‌الاسلام عزت شیخ،‌ مدیر حوزه علمیه محمدیه اهل سنت شهرستان تالش در گفت‌وگو با ایکنا از گیلان،‌ پیامبر اسلام(ص) را پایه‌گذار وحدت مسلمانان دانست و اظهار کرد: پیامبر بعد از هجرت به مدینه در نخستین اقدام بین اقوام و فرق وحدت ایجاد کرد و حضرت علی(ع) و صحابه رسول‌الله همین مسیر را ادامه دادند.

وی با بیان اینکه تشتت آرای مسلمانان به عدم درک صحیح آنان از مفاهیم و مقاصد کلی اسلام بازمی‌گردد، افزود: باید معنا و مقصد اسلام را دریابیم و مصادیق اجتماعی و فرهنگی و سیاسی و اقتصادی را با این معانی تطبیق دهیم. متاسفانه چنین درکی از معنا و مقصد اسلام در بخشی از جامعه اسلامی وجود ندارد.

مدیر حوزه علمیه محمدیه تالش کم‌ظرفیتی فرق و مذاهب اسلامی در تأکید بر مشترکات و پذیرش اختلافات و دخالت جدی سلطه‌گران در مسائل امت اسلام را از جمله عوامل تضعیف وحدت دانست و گفت: دشمنان به شیعه و سنی کاری ندارند و می‌خواهند اسلام را مورد تهاجم قرار دهند، زیرا اسلام کارآمدی لازم را برای هدایت و راهبری جهان بشریت در عرصه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی و اخلاقی و اعتقادی دارد.

رجوع صحیح به منابع دینی

شیخ با بیان اینکه دین اسلام در مقابل سایر ادیان و مکاتب فکری کارآمدتر، ریشه‌دارتر، موفق‌تر و ماندگارتر است، تصریح کرد: تلاش دشمن برای خدشه وارد کردن به اسلام موجب شده افرادی که توانایی درک جامعیت اسلام را ندارند دچار اختلاف نظر و تشتت آرا شوند؛ لذا باید رجوع صحیح به منابع دینی و در درجه اول قرآن و سنت صورت گیرد و به عملکرد ائمه و صحابه توجه شود.

وی با تصریح بر اینکه بی‌توجهی به قرآن و سنت مسئله وحدت را دچار کم‌درایتی و کج‌فهمی کرده است، متذکر شد: امروز علما و اندیشمندان مسلمان لزوم توجه به اصل و اساس و مبنای اسلام و سیره پیامبر(ص) و پیروان ایشان به عنوان ضرورت جامعه بشری را درک کرده‌اند و این نگرش باید به جامعه اسلامی تسری پیدا کند.

یکی از علمای اهل سنت فرقه‌گرایی را توطئه دشمن برای ایجاد اختلاف در امت اسلام دانست و بیان کرد: نگاه فردی به دین و مبانی دینی و عدم توجه به اقتضائات و نیازهای جامعه از جمله موانع وحدت است. بشر برای استفاده از دنیا نیازمند یک رویکرد عقلانی، اخلاقی و قانونی است که هویت تربیتی اسلام را تشکیل می‌دهد. اگر تربیت اسلامی در جامعه ایجاد نشود، دشمنان از مسائل و مشکلات مسلمانان سوءاستفاده خواهند کرد.

افراط و تفریط؛ مانع درک وحدت

مدیر حوزه علمیه محمدیه تالش با تأکید بر لزوم نگاه به جایگاه رهبری و راهبری جامعه اسلامی، گفت: اگر هر کسی خودش تصمیم بگیرد و یک رهبر جامعه را هدایت نکند، اختلاف به وجود می‌آید.

وی با بیان اینکه مذاهب اسلامی باید در کنار شناخت درست نسبت به یکدیگر مفاهمه و مجالسه داشته باشند، اظهار کرد: دشمن پیوسته در تلاش است تا مسلمانان در کنار هم و با آرامش زندگی نکنند؛ لذا به اختلافات دامن می‌زند تا مسلمانان از ارزش‌های اسلامی دور شوند.

شیخ با اشاره به آیه «و کَذلِکَ جَعَلنکُم اُمَّةً وسَطًا...»، افراط و تفریط را از دیگر موانع درک وحدت دانست و متذکر شد:‌ امت اسلام امت اعتدال است. عالم خلقت با همه اختلافات به زیبایی و با هم‌افزایی در مسیر کمال حرکت می‌کند؛ لذا اختلاف نظر و سلیقه در انسان‌ها یک امر طبیعی است، اما بشر جایگاه خود را خوب نشناخته و اختلافات را منشأ نزاع و درگیری قرار می‌دهد؛ این در حالی است که اگر به مبنای رسالت انبیای الهی به ویژه پیامبر اسلام(ص) بازگردیم می‌توانیم دنیا را مدیریت کنیم.

وی با بیان اینکه هویت عقلانی، اخلاقی و قانونی اسلام برای جهان بشریت کاربرد دارد، یادآور شد: اسلام برای انسان‌ها کرامت و ارزش قائل است، اما برخی از حکومت‌ها به دنبال تضعیف و استخفاف بشری هستند؛ لذا دنباله‌روی از این حکومت‌ها وحدت مسلمانان را از بین می‌برد.

مدیر حوزه علمیه محمدیه تالش تقویت وحدت اسلامی را نیازمند نگاه دلسوزانه، مخلصانه و صادقانه دانست و تصریح کرد: پیامبر کینه‌ها را پاک و الفت ایجاد می‌کرد؛ لذا اگر ما هم راه رسول‌الله را برویم دشمنان اجازه اختلاف‌انگیزی و فتنه‌گری در امت اسلام را نخواهند داشت و روز به روز ضعیف‌تر می‌شوند.

انتهای پیام
captcha