شهدا بی‌نیاز از مراسم ترحیم‌/ فرهنگ دفاع مقدس؛ فرهنگ همیاری با مردم
کد خبر: 3844431
تاریخ انتشار : ۰۲ مهر ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۲

شهدا بی‌نیاز از مراسم ترحیم‌/ فرهنگ دفاع مقدس؛ فرهنگ همیاری با مردم

گروه اجتماعی - رزمنده دوران دفاع مقدس با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری، شهدا را بی‌نیاز از مراسم ترحیم دانست و خاطرنشان کرد: یادواره‌های شهدا برای گرامیداشت نام و یاد شهدا خوب است، اما شهدا زنده هستند و باید روش و منش آنان عملا در جامعه بروز و ظهور داشته باشد.

مسعود اسلامی اقدم متولد سال 1349 در شهر رشت است و سال 1365 راهی جبهه و جنگ شد و از 17 سالگی فرماندهی را تجربه کرد.

وی تحصیلات خود در رشته پزشکی را در سال 1382 به اتمام رساند و سال‌ها معاونت بهداشت و درمان سپاه قدس گیلان را بر عهده داشت. اسلامی که دیروز در عرصه دفاع مقدس جهاد می‌کرد، امروز مجاهد عرصه فرهنگ و خدمات‌رسانی به مردم مناطق محروم است.

مسعود اسلامی، رزمنده دوران دفاع مقدس در گفت‌وگو با ایکنا از گیلان، با بیان اینکه در سال 1365 و در سن 16 سالگی به جبهه اعزام شدم، اظهار کرد: پدر و مادرم به خاطر سن کم من موافق حضورم در جبهه نبودند لذا بدون اجازه آنان در بسیج دانش‌آموزی مدرسه ثبت‌نام کردم، اما روز اعزام با پدر و مادرم که از کار مخفیانه من آگاه شده بودند رو به رو شدم و مانع از اعزامم شدند.

وی با اشاره به تلاش مجدد خود برای اعزام به جبهه، افزود: این بار از زمان اعزامم به کسی اطلاعی ندادم و موفق شدم سعادت حضور در کنار رزمندگان دفاع مقدس را پیدا کنم.

معاون سابق بهداشت و درمان سپاه قدس گیلان دفاع مقدس را مدرسه عشق و ایثار دانست و تصریح کرد: دفاع مقدس فقط جنگ نبود، بلکه مفهوم فداکاری، شجاعت، رشادت، همدلی، ایمان، استقامت، خداباوری و میهن‌پرستی را به معنای واقعی کلمه درک کردم.

اسلامی با بیان اینکه دفاع مقدس از نوجوانان رزمنده مردانی غیور و دلاور ساخت، عنوان کرد: برخی خیال می‌کنند جبهه فقط جنگیدن و دفاع کردن است، اما جبهه اوج انسانیت و دوستی و محبت بود و رزمندگان وقتی از جبهه بازمی‌گشتند معنویت شهدا و حال و هوای خط مقدم را با خودشان می‌آوردند. در واقع رزمندگان در پشت جبهه و در محله‌های خودشان نیز همچنان رزمنده بودند و کمک به مردم را سرلوحه‌شان قرار داده بودند.

وی فرهنگ شهدا و روحیه دفاع مقدس را راهگشای امروز و فردای جامعه دانست و یادآور شد:‌ برخی از رزمندگان در ایام مرخصی و زمانی که برف راه مردم را می‌بست، اقدام به بازگشایی معابر و برفروبی از سقف‌های خانواده‌های ناتوان می‌کردند. در واقع فرهنگ دفاع مقدس فرهنگ همکاری و همیاری و تعاون با مردم است و خط مقدم با پشت جبهه فرقی ندارد.

شهدا بی‌نیاز از مراسم ترحیم‌/ فرهنگ دفاع مقدس؛ فرهنگ همیاری با مردم

رئیس شورای هماهنگی بهداشت و درمان نیروهای مسلح گیلان با بیان اینکه شهدا یک شبه راه صدساله را طی کردند، گفت: منش و روش شهدا به‌گونه‌ای بود که یک عالم دینی برای رسیدن به آن درجه به سال‌ها سیر و سلوک معنوی و عرفانی نیاز داشت. برخی از شهدا با وجود سن کم مورد احترام اهالی محله خودشان بودند و این احترام از اخلاق حسنه شهدا نشات می‌گرفت؛ نه نظامی‌گری و پاسدار بودنشان.

اسلامی با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری، شهدا را بی‌نیاز از مراسم ترحیم دانست و خاطرنشان کرد: یادواره‌های شهدا برای گرامیداشت نام و یاد شهدا خوب است، اما شهدا زنده هستند و بایستی روش و منش آنان عملا در جامعه بروز و ظهور داشته باشد.

شهدا بی‌نیاز از مراسم ترحیم‌/ فرهنگ دفاع مقدس؛ فرهنگ همیاری با مردم

وی از اهالی قلم و نویسندگان خواست به اشاعه فرهنگ شهدا بپردازند و تصریح کرد: به واسطه غیر مرتبط بودن رشته تحصیلی‌ام با حوزه ادبیات، تصمیم گرفتم به نویسندگان حوزه دفاع مقدس در جمع‌آوری آثار و خاطرات و تالیف کتاب کمک کنم لذا در این راستا دو جلد کتاب شهدا و رزمندگان بهداشت و درمان استان گیلان را به چاپ رساندیم. در این کتاب به سراغ جانبازان عرصه بهداشت و درمان گیلان به عنوان شهدای زنده نیز رفتیم و از فداکاری‌های 130 رزمنده خواهر امدادگر گفتیم که با وجود سن کم در جبهه‌ها حضور موثر داشتند.

رزمنده گیلانی دفاع مقدس از چاپ دو کتاب دو جلدی شهدای کارمند دولت گیلان و شهدای نوجوان دانش‌آموز با همکاری محمدرضا بینش برهمند، نویسنده نامدار دفاع مقدس خبر داد و اضافه کرد: این دو کتاب برای انتشار نیاز به حامی مالی داشت لذا حمایت از چاپ این کتاب‌ها را بر عهده گرفتم.

وی با تاکید بر لزوم حمایت از هر عرصه‌ای که نام و یاد و سیره شهدا را در جامعه زنده نگه می‌دارد، خاطرنشان کرد: کتاب یکی از مهمترین ابزارهای انتقال فرهنگ است و ماندگاری دارد. یادمان‌ها از یاد می‌روند، اما نوشته و کتاب همیشه زنده است و با نسل‌ها سخن می‌گوید لذا امروز کتاب‌های دفاع مقدس هستند که می‌توانند روش‌ها و منش‌های شهدا را به عنوان یک درس بزرگ به آیندگان منتقل کنند.

اسلامی جبهه را سرشار از خاطرات تلخ و شیرین دانست و عنوان کرد: معنویت رزمندگان در شب‌های عملیات بسیار روح‌افزا بود و دوستی و صمیمیت موج می‌زد، اما شهادت هم‌رزمان و غم از دست دادن بهترین یاران بسیار تلخ بود. در عملیات «بیت‌المقدس7» آتش دشمن به قدری بود که نتوانستیم شهدایمان را به عقب بازگردانیم و این خاطرات هرگز از یادها پاک نخواهد شد. بی‌تردید امنیت و آرامش حاکم بر کشور و نظام را مرهون همین جانفشانی‌ها و ازخودگذشتگی‌ها هستیم.

رئیس شورای هماهنگی بهداشت و درمان نیروهای مسلح گیلان گرامیداشت هفته‌های دفاع مقدس را عامل شکل‌گیری جبهه مقاومت سوریه دانست و متذکر شد: جوانان مدافع حرم روزهای دفاع مقدس را یادآوری کردند لذا باید به تبیین و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بپردازیم تا آحاد جامعه پویایی و حیات این فرهنگ غنی را درک کنند.

انتهای پیام

captcha