برنامه‌ریزی منسجم نقش مهمی در حفظ قرآن کریم دارد
کد خبر: 3804244
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۱

برنامه‌ریزی منسجم نقش مهمی در حفظ قرآن کریم دارد

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ یک مربی و حافظ کل قرآن کریم به اهمیت برنامه‌ریزی منسجم در خصوص حفظ قرآن کریم اشاره و تأکید کرد: نظم در حفظ آیات قرآن حرف اول را می‌زند و نباید به دلایل مختلف، تمرین حفظ را حذف کنیم.

سیده آتیه موسوی‌زاده، مربی مؤسسه خانه قرآن شهرستان بندر انزلی و حافظ کل قرآن کریم در گفت‌وگو با ایکنا از گیلان، به نقش مهم خانواده‌ها در تربیت فرزندان قرآنی و ایجاد علاقه برای فراگیری آیات نورانی وحی اشاره و اظهار کرد: حضور قرآن در خانه و انس پدر و مادر با کتاب نورانی وحی یکی از مهم‌ترین عوامل در آشنایی کودکان و فرزندان با قرآن است.

موسوی‌زاده افزود: همراهی و همدلی والدین با مربیان در تثبیت آموخته‌های قرآنی بسیار مهم و اثرگذار است زیرا قرآن‌آموزان فقط ساعت محدودی را در موسسات و کلاس حضور دارند و بیشتر وقت آن‌ها در خانه و همراه با اعضای خانواده است که با همراهی دو جانبه والدین و مربیان می‌توان نتیجه بسیار بهتری از دوره‌های آموزشی گرفت.

وی با اشاره به اینکه هر دو فرزندش حافظ قرآن کریم هستند، افزود: با توجه به اینکه همواره در منزل بخشی از وقت خودم را برای قرائت و حفظ آیات اختصاص می‌دادم هر دو دخترم که ۲۵ و ۱۸ ساله هستند با میل خود وارد عرصه حفظ قرآن شدند و این بهترین اتفاق برای من بود.

این حافظ کل قرآن کریم به نحوه آشنایی‌اش با قرآن اشاره کرد و گفت: مادرم یکی از بانوانی بود که همت زیادی به برگزاری محافل قرآنی داشت و من از دوران کودکی با قرآن آشنا شدم و بعد از مدرسه رفتن و در سنین بزرگسالی که قادر به خواندن قرآن شدم، شوق فراگیری آیات الهی در من بیشتر شد و هر موقع فرصت می‌کردم در کلاس‌های مختلف قرآنی شرکت می‌کردم.

این بانوی قرآنی که متولد سال ۱۳۴۸ در بندر انزلی است، با تاکید بر اینکه حافظ کل قرآن شدن یکی از توفیقات الهی برایش بود، تصریح کرد: سال ۸۴ و با تبلیغ برگزاری دوره حفظ در موسسه خانه قرآن بندر انزلی و تشویق یکی از دوستانم، در دوره‌های حفظ شرکت کردم و با توجه به اینکه مربی خوبی هم عهده‌دار این کلاس بود، با انگیزه مضاعف قدم در راه گذاشتم.

موسوی‌زاده به نقش مهم مربیان و پیشکسوتان در قرآن‌آموزی اشاره و تاکید کرد: یکی از بهترین اتفاقات در زمان تلمذ قرآن، شرکت در یک مسابقه قرآنی و دریافت جایزه‌ام از استاد پرهیزگار در محل موسسه خانه قرآن بندر انزلی بود و تشویق مهمی بود تا با علاقه بیشتری راهم در عرصه حفظ را ادامه دهم.

وی با اشاره به اینکه طی یک دهه اخیر دوره‌های حفظ به‌صورت روش‌مند و جدی برگزار می‌شود، تاکید کرد: بعد از اتمام دوره حفظ و تمایل به مربیگری، در دوره‌های تخصصی تربیت مربی در قم که با حضور اساتید مجرب از جمله استاد پرهیزگار و حجت‌الاسلام طباطبایی برگزار می‌شد شرکت کردم.

موسوی‌زاده با اشاره به اینکه استفاده از تجربه اساتید و پیشکسوتان قرآنی یکی از راه‌های موفقیت در زمینه فراگیری آیات نورانی وحی است، گفت: برای یادگیری قرآن مخصوصا حفظ آیات باید مقدمات کار از جمله آرامش روحی، جسمی و ذهنی را در خود فراهم کنیم و در زمان و مکان مشخص به حفظ بپردازیم تا دلیلی برای حواس‌پرتی نداشته باشیم.

این مربی قرآن با تاکید بر اینکه در زمینه حفظ بهتر است که اول با معانی آیات آشنا شویم، تصریح کرد: اگر بدانیم آیه‌ای که می‌خواهیم حفظ کنیم چه پیامی در خود دارد راحتتر می‌توانیم آیات را به ذهن بسپاریم و بعد هم از تکرار و تکرار و تکرار غافل نشویم.

موسوی‌زاده به برنامه‌ریزی منسجم در خصوص حفظ قرآن کریم اشاره و تاکید کرد: نظم در حفظ آیات قرآن حرف اول را می‌زند و نباید به دلایل مختلف که در زندگی روزمره با آن ممکن است مواجه شویم، تمرین حفظ را حذف کنیم.

مربی موسسه خانه قرآن شهرستان بندر انزلی با بیان اینکه قرآن همانند یک راه میانبر برای رسیدن به سعادت و زدودن صفات رذیله است، گفت: قرآن خود را «نور» معرفی کرده و قطعا هر جا نور هست، خبری از تاریکی نخواهد بود.

وی افزود: صفات رذیله‌ای که ممکن است گاهی در اثر غفلت در انسان پدید بیاید با قرآن از بین می‌رود و این در صورتی است که حافظان قرآن عاملان به دستورات متعالی آن باشند.

موسوی‌زاده راه عمل به قرآن را تدبر در آیات عنوان کرد و گفت: هم‌نشینی و تدبر در قرآن زمینه‌ساز عمل به تعالیم والای وحی است و عامل به قرآن بودن از سوی حفاظ قطعا در اطرافیان آنها نیز اثرگذار خواهد بود.

انتهای پیام

captcha